REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump nadaljuje z rušenjem ameriškega volilnega sistema

Trump nadaljuje z rušenjem ameriškega volilnega sistemaMlad in živahen ...

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je na svojih zborovanjih v torek še naprej razglašal izide volitev za nelegitimne, še preden so se sploh začele in predsednik Barack Obama mu je sporočil, naj neha stokati. Demokratka Hillary Clinton se je medtem pripravljala na nocojšnje zadnje televizijsko soočenje.

Trump je podpornikom razlagal, da on dela, Clintonova pa spi in počiva, čeprav pravi, da se pripravlja na soočenje. Vprašal je, kako to, da še vedno potrebuje priprave, če je že 30 let v politiki in zagotovil, da jo bo premagal, kot jo je na drugem soočenju, ki so ga analitiki in udeleženci anket brez dvoma razglasili za zmago Clintonove.

Trump tudi za današnje zadnje soočenje v Las Vegasu, ki ga bo vodila televizija Fox, pripravlja provokacije. V St. Louis je povabil ženske, ki nekdanjega predsednika Billa Clintona obtožujejo spolnih napadov, tokrat pa je povabil polbrata predsednika Obame iz Kenije Malika Obamo, ki pravi, da bo Trump naredil Ameriko spet veliko ter mater enega od padlih Američanov v terorističnem napadu na konzulat v Bengaziju 11. septembra 2012.

Poleg obtožb, da je volilna igra nameščena v korist Clintonove, je Trump nadaljeval z napadi na medije, ki naj bi bili na strani demokratke, ker poročajo o ženskah, ki ga obtožujejo spolnih napadov. Potem so tu še prevare in vse mogoče druge zarote proti predstavniku ljudstva, za kar se razglaša Trump.

Vsi mediji sicer niso pokvarjeni in tudi vse ankete niso prirejene. Trump anketam, ki kažejo, da zaostaja, ne verjame, slavi pa anketo Los Angeles Timesa, ki mu za razliko od ostalih od samega začetka daje prednost ter spletne instantne ankete, ki kažejo enako.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek