REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Štrukelj: Šarec bo imel z izbiro

Štrukelj: Šarec bo imel z izbiroBranimir Štrukel, predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), foto: STA

V sindikalnih vrst vlada veliko zanimanje za zaslišanje kandidata za ministra za javno upravo Rudija Medveda, ki danes poteka pred parlamentarnim odborom. Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj meni, da bo imel predsednik vlade Marjan Šarec pri izbiri Medveda srečnejšo roko kot pri Tugomirju Kodelji.

Predsednik vlade Šarec je Medveda predlagal za ministra iz kvote svoje LMŠ po tistem, ko se je odločil za umik Kodeljeve kandidature, pa čeprav je kandidat dobil zeleno luč odbora.

Zaslišanje pred odborom DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo se je začelo opoldne. Predsednik vlade Šarec je Medveda predlagal za ministra iz kvote svoje LMŠ po tistem, ko se je odločil za umik Kodeljeve kandidature, pa čeprav je kandidat dobil zeleno luč odbora. Kodelja je s svojo predstavitvijo razočaral tudi sindikate javnega sektorja.

Štrukelj, ki je tudi glavni tajnik šolskega sindikata Sviz, je umik Kodeljeve ministrske kandidature označil za racionalno potezo predsednika vlade. Po Štrukljevi oceni je bil Kodelje s svojo vizijo ministrovanja neprepričljiv ter bi bil verjetno prej obremenitev in težava za kredibilnost nove vlade kot pa kakšna dodana vrednost.

Po pričakovanju je Štrukelj tudi danes med predstavniki zainteresirane javnosti, ki so prisotni na seji odbora. Neposredno pred začetkom seje je v izjavi za medije dejal, da bo imel Šarec z izbiro Medveda "srečnejšo roko kot zadnjič". "Verjamem, da bo kandidat odgovoril na ključna vprašanja ter da ne bomo spet vozili slaloma, kot smo ga zadnjič," je dodal.

Medvedovo kandidaturo je Šarec utemeljil z njegovimi strokovnimi referencami in izkušnjami. Medved, ki je prejšnji teden kot predsednik odbora DZ za infrastrukturo, okolje in prostor vodil zaslišanje dveh ministrskih kandidatov, ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave.