REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

SMC potrdila kandidatno listo, podpredsednika sta Brglez in Kozlovičeva

SMC potrdila kandidatno listo, podpredsednika sta Brglez in KozlovičevaMiro Cerar SMC, foto: STA

Svet SMC je na današnji seji potrdil kandidatno listo za junijske predčasne volitve v DZ. Na predlog predsednika stranke Mira Cerarja pa so imenovali podpredsednika stranke, to sta postala dosedanji podpredsednik Milan Brglez in Lilijana Kozlovič, so sporočili iz stranke. Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer se umika iz politike.

Kot so sporočili iz stranke, dosedanja podpredsednica in vodja poslancev Kustec Lipicerjeva na prihajajočih volitvah ne bo kandidirala, ampak se bo vrnila v akademske kroge. Častna podpredsednica stranke pa je postala evropska komisarka Violeta Bulc.

Na seznamu za volitve v DZ je 87 kandidatov, eden od kandidatov pa kandidira v dveh volilnih okrajih. Večino seznama predstavljajo poslanke in poslanci sedanjega sklica, za kandidaturo pa se ni odločila le peščica. Na seznamu SMC bosta kandidirala tudi sedanja ministra Peter Gašperšič in Zdravko Počivalšek.

Več o ekipi, s katero se podaja na letošnje volitve, bo Cerar povedal v petek ob 11.30 na ploščadi pred Moderno galerijo v Ljubljani.

Danes sta sicer iz stranke izstopila poslanca Branko Zorman in Bojan Krajnc. Zorman se je za izstop odločil zaradi zavrnitve novele zakona o igrah na srečo na današnjem vnovičnem glasovanju v DZ. Kranjc pa je navedel, da je povod za izstop zahrbtna manipulacija izvršnega odbora z njegovo kandidaturo, med pravimi vzroki pa navaja demokratični deficit v stranki.