REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Šest jezdecev apokaliptičnega prikazovanja stanja v državi obstalo na mestu!«

»Šest jezdecev apokaliptičnega prikazovanja stanja v državi obstalo na mestu!«Urška in šest krjavljev. Vir: Posnetek zaslona, RTV SLO

V četrtek se je ob koncu še enega od neštetih jesenskih TV-duelov Erika Žnidaršič v Tarči poslovila z besedami, da je »za nami še eno bizarno soočenje.«

To je bilo res.

Toda ob številnih zelo odbitih izjavah predvsem cvetobera desnice, se je odlično odzvala predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki si ni dovolila spustiti na nivo nasprotnikov.

Je pa razgalila ta nivo.

Kar je bilo za mnoge desnosučne naravnost nezaslišano.

»Šest diskutantov na drugi strani je z nasmehom na ustih naslovila z besedami, da pred njo stoji cvetober klenih mož, katerih besede in dejanja dejansko temeljijo na ksenofobiji, homofobiji, delno mizoginiji in epistemofobiji.

In druga stran je bila šokirana.

Branko Grims, Aleš Primc, Boštjan M. Turk, Vili Kovačič, Marko Balažic in Andrej Umek so bili vidno užaljeni. Nekaj so potem trobezljali o sovražnem govoru, nedostojnosti in neprimernosti. Bili so jezni in nemočni. Šest jezdecev apokaliptičnega prikazovanja stanja v državi je obstalo na mestu,« je dogodek komentiral Leon Magdalenc.

»Kakšni jezdeci neki. To so bili običajni krjavlji. Krjavlji, ki rovarijo. So prepričani, da je dovolj, da napadajo druge in se smejijo lastnim domislicam. Ko sem jih v četrtek zagledal postrojene za govorniškimi pultki, sem se iskreno nasmejal.

Postrojeni po velikosti so me spominjali na brate Dalton. Najbolj nesposobne in nesrečne kavboje vseh časov. Namesto da bi bili strah in trepet, so bili karikature. Točke posmeha in sinonim za neuspeh. In teh šest daltonov nacionalka spusti v svoj elitni termin.

Na eni strani minister Luka Mesec, ministrica Dominika Švarc Pipan in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, na drugi strani pa slovenski cvetober klenosti z Vilijem Kovačičem in Alešem Primcem na čelu,« je ocenil Magdalenc.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek