REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Šarca si pošiljal v zapor, sedaj pa prevzemi odgovornost za svojo in nesposobnost 'strokovne skupine'«

»Šarca si pošiljal v zapor, sedaj pa prevzemi odgovornost za svojo in nesposobnost 'strokovne skupine'«Nasprotnika: Nekdanji premier Marjan Šarec in Janez Janša. Vir: Twitter

Slovenija beleži rekordno število okužb, v bolnišnicah počasi, a zagotovo zmanjkuje postelj, javnost pa ugotavlja, da je kljub dolgim mesecem časa in lepemu poletju državo Covid-19 – znova presenetil.

Šele te dni vlada sramežljivo omenja »Covid bolnišnice«, kar je nekaj, kar večina držav sveta pozna že od začetka leta, Slovenija pa še vedno nima niti prve.

Šele te dni Janševa vlada sramežljivo omenja »Covid bolnišnice«, kar je nekaj, kar večina držav sveta pozna že od začetka leta, Slovenija pa še vedno nima niti prve, pač pa poskuša znotraj bolnišnic in domov za starejše znova vzpostavljati več con.

Kar je seveda – smrtno nevarno.

Res, le kaj je doslej delala vlada, razen da nas vedno znova preseneti s kakšnim »semaforjem« ali čez noč spremenjenim ukrepom?

Janša in kolesarske varde
Vir: Twitter

Zanimivo je tudi, kako predsednik vlade odgovornost za takšno stanje sedaj vidi v »mainstream«, torej vodilnih (MSM) medijih, ki naj bi s svojim »neodgovornim vzpodbujanjem kršitev« bili krivi za porast okužb.

Pri tem očitno meri na demonstracije ob petkih.

Pri tem pa predsednik vlade pozablja, da vir okužb po ugotovitvah epidemiologov sploh niso protesti, pač pa večinoma drugi, družinski, prijateljski in delovni stiki.

Ali pa maše in verski obredi, ki še naprej, kot se za desno vlado spodobi, ostajajo brez kakršnihkoli omejitev.

Z drugimi besedami – predsednik vlade zavaja, ker mu gredo na živce petkove demonstracije proti njegovi vladi.

Da sedanji predsednik vlade uporablja dvojne kriterije in da je v preteklosti za veliko manjše število okužb veliko ostreje napadal Marjana Šarca, so opazili tudi na družbenih omrežjih.

»Šarca si pošiljal v zapor in ne vem še kaj. Sedaj pa prevzemi odgovornost za svojo nesposobnost in nesposobnost 'strokovne skupine'«, je Janeza Janšo pozval eden od komentatorjev na Twitterju.

Delite članek