REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pomladimo gozdove: Posadili bodo 10.000 sadik dreves

Pomladimo gozdove: Posadili bodo 10.000 sadik drevesGozd

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) danes skupaj s partnerji pripravlja akcijo Pomladimo gozdove, v okviru katere bodo posadili okoli 10.000 sadik dreves. Z akcijo želijo po besedah glavnega direktorja Zlatka Ficka obnoviti del gozdov, poškodovanih v lanskem vetrolomu, ter širiti zavest o pomenu gozdov za družbo in posameznika.

Sadike različnih dreves bodo sadili na šestih lokacijah - Kočevje, Ravnik pri Logatcu, Lovrenc na Pohorju, Ribnica na Pohorju, Trnovo v novogoriški občini in Podkraj nad Ajdovščino. 

Sadike različnih dreves bodo sadili na šestih lokacijah - Kočevje, Ravnik pri Logatcu, Lovrenc na Pohorju, Ribnica na Pohorju, Trnovo v novogoriški občini in Podkraj nad Ajdovščino. Začeli bodo ob 9. uri, v Kočevju pa se bo prostovoljcem predvidoma pridružil tudi predsednik republike Borut Pahor.

V akcijo pogozdovanja so se vključili tudi Zavod za gozdove Slovenije, Zveza tabornikov Slovenije ter Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Na Pohorju se bodo sajenju med drugim pridružili dijaki Srednje lesarske šole Maribor ter Srednje šole Slovenj Gradec in Mute. Na SiDG k udeležbi vabijo tudi vse ostale prostovoljce, dovolj je le, da s seboj prinesejo lopato. V SiDG upajo, da se bo akcije udeležilo vsaj 400 ljudi.

Po besedah Ficka so akcijo pripravili zaradi lanskega vetroloma, ki je v decembru poškodoval okoli 1,5 milijona kubičnih metrov državnih in ravno toliko zasebnih gozdov. Večino porušenega drevja v državnih gozdovih je SiDG že odstranil, zato zdaj sledi zasaditev novih dreves. Majhen, simboličen del slednjega bodo naredili v okviru akcije Pomladimo gozdove, preostali del pa v okviru svojega rednega dela v prihodnjih letih. Samo letos nameravajo posaditi okoli 450.000 sadik na okoli 160 hektarjih.

Delite članek