REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Policisti ujeli pijanega - vodjo mariborskih kriminalistov

Policisti ujeli pijanega - vodjo mariborskih kriminalistov Foto: Insjader

Vodja sektorja kriminalistične policije na mariborski policijski upravi Robert Munda je v noči na praznični petek tako globoko pogledal v kozarec, da je skorajda izgubil vozniško dovoljenje.

Globo je že plačal, o ostalih sankcijah še ni informacij.

Šefa mariborskih kriminalistov Mundo so namreč pri kontroli prometa ujeli pijanega.

Robertu Mundi so izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Tiskovni predstavnik Miran Šadl na vprašanje, ali je to res, ni želel odgovoriti, ker policija imen zaradi varstva osebnih podatkov ne izda nikoli, je pa ob poizvedovanju medijev pojasnil, da so policisti Policijske postaje Rače v noči na praznični petek v prometu med drugim obravnavali tudi 50-letnega voznika, ki je zaposlen v policiji.

"Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Zraven tega so mu začasno (za 24 ur) odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal," je postopek zoper alkoholiziranega policista povzel Šadl.

Čeprav se je Mundi spodrsljaj zgodil v prostem času, za njegovo nepremišljeno ravnanje ni opravičila, saj bi se moral kot policist še toliko bolj zavedati, kakšno nevarnost v prometu povzročajo tisti, ki za volan sedejo pod vplivom alkohola, je zapisal Večer. 

So se pa nekateri uporabniki družbenih omrežij spraševali, če na štajerskem ne veljajo več "posebne" olajševalne okoliščine.

Nekaterim pa se zgolj globa ni zdela dovolj primerna kazen za prekršek vodje kriminalistov.

Komentarji