REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odziv bralke na polresnice objavljene na MMC: »Polovično znanje je nevarnejše od neznanja!«

Odziv bralke na polresnice objavljene na MMC: »Polovično znanje je nevarnejše od neznanja!«SFRJ - zastava. Vir: Twitter

»Polovično znanje je nevarnejše od neznanja«

                                                                                        Alfred Tennyson

Spoštovana gospa Ana Svenšek,

Dne 03. julija 2021 je bil na MMC-ju objavljen vaš članek pod naslovom: Slovenija kot edini rešljiv del jugoslovanskega gordijskega vozla. Iz članka je moč sklepati, da vam manjka kar precej znanja iz razumevanja in branja ustave in zakonov.

Ustavo ali zakon je potrebno znati brati in to od besede do besede z vejicami in pikami ter ostalimi ločili, ki imajo tudi svoj pomen. Nikakor pa se tega ne more brati kakor komu odgovarja, še posebej, če pišeš javno in se pri tem sklicuješ na ustavo ali zakon.

V čem je problem v vašem članku? Sklicevala ste se na  takrat veljavno Ustavo SFRJ, a le na osnovna oziroma Temeljna načela te ustave, kjer je v I. točki res navedeno, da imajo narodi Jugoslavije oziroma republike, pravico do samoodločbe.

Dalje od te točke, pa kot je videti niste brala ali pa ste poslušala sebi enake, kajti v 5. členu taiste ustave piše pod kakšnimi pogoji je mogoče to pravico uveljaviti.

Za lažje razumevanje vam in ostalim, ki mislijo da je Slovenija s plebiscitom imela pravico do razdružitve, navajam 3. alinejo, 5. člena ustave:  »Meja Socialistične federativne republike Jugoslavije se ne more spremeniti brez soglasja vseh republik in avtonomnih pokrajin

Lep pozdrav

Silva Stanković

Delite članek