REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu po mnenju vrhovnega sodišča nezakonita

Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu po mnenju vrhovnega sodišča nezakonitaThompsononov koncert je bil predviden v soboto 20. maja

Vrhovno sodišče je ugodilo pritožbi Milana Trola, organizatorja prepovedanega koncerta hrvaškega pevca Thompsona. Odločilo je namreč, da je upravno sodišče nezakonito zavrglo tožbo, s katero je Trol zatrjeval, da je MNZ njemu, Thompsonu in kupcem kart kršilo pravice s tem, da je zavlačevalo z odločitvijo o pritožbi, poroča portal Siol.net.

Upravna enota Maribor je namreč dva dni pred predvidenim koncertom tega prepovedala. Organizator se je zoper prepoved pritožil na ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) in hkrati na upravno sodišče ter zatrjeval, da mu je nastala poslovna škoda v višini 150.000 evrov.

MNZ je imelo v skladu s predpisi časa za odločitev tri delovne dni, tako je odločitev sprejelo šele po predvidenem dnevu dogodka.

Sodnica upravnega sodišča Vlasta Švagelj Gabrovec je tožbo zavrgla kot prezgodnjo, saj naj bi jo organizator lahko vložil šele po odločitvi MNZ, četudi je to, kot je trdil Trol, zavlačevalo z odločanjem.

Organizator koncerta se je zoper njeno odločitev pritožil na vrhovno sodišče, ki mu je ugodilo in potrdilo, da je bila odločitev sodnice nezakonita, poroča portal. Vrhovno sodišče je zadevo vrnilo v odločanje upravnemu sodišču, ki bo tokrat moralo upoštevati evropsko pravo in odločiti, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem kart. Če so jim pravice bile kršene, jim bo država morala povrniti tudi škodo, so še navedli na spletni strani Siol.net.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek