REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Obama v Grčiji začenja zadnjo mednarodno turnejo

Obama v Grčiji začenja zadnjo mednarodno turnejo

Ameriški predsednik Barack Obama danes v Grčiji začenja svojo zadnjo mednarodno turnejo. V Grčiji bo prvič, dvodnevni obisk v Atenah pa bo začel s pogovorom s premierjem Aleksisom Ciprasom in predsednikom Prokopisem Pavlopulosom. Zaradi napovednih protestov skrajnih levičarjev in anarhistov bodo veljali poostreni varnostni ukrepi.

Obama se bo na pogovorih s Ciprasom in Pavlopulosom predvidoma zahvalil grški vladi in prebivalcem za gostoljubje, ki so ga izkazali tisočim beguncem. Dan pa bo zaključil s svečano večerjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V sredo si bo Obama ogledal Partenon in imel govor o gospodarskih izzivih globalizacije, ki bo verjetno v znamenju nedavne izvolitve republikanca Donalda Trumpa, ki ga bo nasledil na položaju predsednika ZDA.

V času obiska bodo veljali poostreni varnostni ukrepi, za katere bo skrbelo več kot 5000 grških policistov in 500 uslužbencev ameriške varnostne službe. Javni uslužbenci, komunisti, skrajne levičarske skupine in anarhisti so namreč napovedali proteste ob obisku ameriškega predsednika.

Konec tedna je tiskovni predstavnik grške vlade sicer dejal, da ni razlogov za skrb, saj da so poskrbeli za dobro pripravljenost varnostnih služb.

Obama bo v okviru turneje obiskal še Nemčijo in Peru, kjer bo vrh Azijsko-pacifiškega foruma za gospodarsko sodelovanje (Apec).

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek