REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nedopustno: Ministrstvo za šolstvo ne izpolnjuje niti najbolj osnovnih obveznosti do zaposlenih

Nedopustno: Ministrstvo za šolstvo ne izpolnjuje niti najbolj osnovnih obveznosti do zaposlenihV Janševi vladi: Simona Kustec. Vir: Twitter

Medtem ko se zbirajo podpisi za novo pobudo za razrešitev ministrice za šolstvo Simono Kustec v sindikatu SVIZ ugotavljajo, da ministrstvo, ki ga vodi Kustečeva ne izpolnjuje niti najbolj osnovnih obveznosti do zaposlenih v šolstvu.

Po oceni SVIZ-a je nedopustno, da država v skladu s svojo obveznostjo iz zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19 ni zagotovila pravočasnega in sprotnega izplačila dodatka.

V to pa spada izplačilo plač in dodatkov.

Kot navajajo v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), so v marcu in aprilu prejeli opozorila članstva glede zamud pri izplačilu dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Zato so pozvali ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec k zagotovitvi izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja.

Hkrati so od nje zahtevali tudi javno pojasnilo, zakaj pri izplačilih prihaja do zamud, so sporočili iz SVIZ-a.

Po oceni SVIZ je nedopustno, da država v skladu s svojo obveznostjo iz zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19 ni zagotovila pravočasnega in sprotnega izplačila dodatka.

Opozarjajo, da zaposleni v dejavnosti vzgoje in izobraževanja svoje delo skrbno in vestno opravljajo v vzgojno-izobraževalnih zavodih z namenom, da bi vzgojno-izobraževalni proces čimbolj nemoteno potekal za vse otroke, učence in dijake.

Čeprav spoštujejo vse higienske ukrepe in varnostna merila ter navkljub temu, da se epidemija covida-19 postopno umirja, so namreč še vedno dnevno izpostavljeni tveganjem za morebitno okužbo, so še zapisali v sindikatu.

Zato so kot odgovorno za zakonito delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov pozvali ministrico Simono Kustec, da takoj zagotovi izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Pri tem zahtevajo izplačilo za dodatek za delo v rizičnih razmerah od januarja 2021.

Delite članek