REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Nauk za danes: Vsak vladni odlok se lahko krši. Samo opravičiti se je treba, pa je«

»Nauk za danes: Vsak vladni odlok se lahko krši. Samo opravičiti se je treba, pa je«Počivalšek in njegova SMC sta daleč pod volilnim pragom. Vir: Twitter

Premier Janez Janša se tudi tokrat ni obregnil ob hudo kršitev predpisov s strani svojega gospodarskega ministra in šefa aktualni vladni koaliciji prepotrebne stranke SMC, ki je konec prejšnjega tedna – kot so to razkrili soudeleženci spornega dogodka - veselo poslovno sestankoval ter ob tem popival in malical v gostilni v Prlekiji.

Ministru Zdravku Počivalšku in židani druščini so bili sicer na voljo za tovrsten poslovni sestanek (kot se je izrazil minister sam) - tudi bližnji prostori obrtnih zbornic.

Toda ti so imeli najbrž eno samo, vendar bistveno pomanjkljivost – niso imeli na voljo ne kuhinje in ne kuharja.

Spomnimo, prav Počivalšek vodi tisti resor, ki narekuje vsem gostilnam in podobnim obratom v državi, da morajo biti zaradi vladnih protikoronskih ukrepov za navadne smrtnike sicer zaprti.

Omenjene omejevalne ukrepe kot del ministrske ekipe sedanjega predsednika vlade sprejema tudi večni gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Iz te klavrne zgodbe smo se naučili, da neobrzdanega ministra iz Janševe ekipe ni doletela nobena globa, nobena kazen, premier pa je bil ob dogodku tiho. Vir: Twitter

Ko pa so petičnega ministra (znova) ulovili pri prepovedanem dejanju in ga pozvali, da naj odstopi, se je z veliko mero cinizma in pritlehnih izgovorov, češ da je pil samo vodo, naposled samo - opravičil.

Iz te klavrne zgodbe smo se naučili, da neobrzdanega ministra ni doletela nobena globa, nobena kazen, premier pa je bil ob konkretnem dogodku - tiho.

Podobno se bo najbrž zgodilo tudi z nepreklicno odstopljenim notranjim ministrom Hojsom, za katerega smo zahvaljujoč hrvaškim medijem izvedeli, da mu je policija na Hrvaškem zavrnila vstop v državo, kamor se je na praznični ponedeljek, 8. februar, veselo napotil skupaj z mamo.

Tudi Hojs seveda že ima obrazložitev oziroma ustrezen izgovor za svoje početje …

Ne, ni se opravičil za kršitev odlokov vlade v kateri sedi, ker to pač ni pisano na kožo članom največje vladne stranke, je pa izdavil najbolj butast izgovor, ki si jih je lahko domislil, češ da je šel preveriti, kako delajo hrvaški obmejni organi.

»Nauk za danes: Vsak vladni odlok se lahko krši. Samo opravičiti se je treba, pa je.«

Tako je nov nauk ob haštegih »#žabjikraki #voda #odstop« sotrpinom na Slovenskem povzel Jure Poglajen.

Za Dob spremni. Vir: Twitter
Za Dob spremni. Vir: Twitter

Pika je nato pripomnila, da se v »tej vladi« samo vrstijo opravičevanja.

»Razen članov SDS, ki še tega ne zmorejo,« je opozorila.

Rox pa je pristavil: »To velja od afere Đuđić dalje«.

Torej, ko se Počivalšku zahoče, mu ustrežljivi domačini pod taktirko poslanke iz njegove SMC lahko organizirajo celo, da eden od lokalnih »turističnih biserov« na skrivaj odpre svoja vrata in ga pogosti, navkljub dejstvu, da zakonodaja narekuje drugače in da drugi gostinci že mesece obupujejo zaradi zaprtih obratov in ogrožene eksistence.

Ob vsem tem pa je očitno, da slovenskim vladajočim, ki se očitno imajo za prvorazredne, za katere njihova lastna preštevilna pravila in zakonodaja ne veljajo, podobne načrte lahko - tako kot na primer Hojsu in njegovi mami - prekrižajo le organi sosednjih držav.

Delite članek