REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Nastopi Janševe vlade: enkrat so vsi v maskah, drugič brez, z enimi se pozdravljajo s komolci, z drugimi pa rokujejo …«

»Nastopi Janševe vlade: enkrat so vsi v maskah, drugič brez, z enimi se pozdravljajo s komolci, z drugimi pa rokujejo …«Pod budnim očesom Tita in Kardelja: Janez Janša. Vir: Twitter

Državljani so se prek socialnih omrežij odzvali na »težave parcialnih ukrepov in navodil« v boju proti nevarnem koronavirusu s strani nove vlade, ki je namesto zdravnika in strokovnjakov iz NIJZ za govorca novega kriznega štaba Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 določila - znanega propagandista.

Dobršen del komentatorjev na Twitterju je tudi naročilo novega premierja podrejenim ministrom, da si le zaradi foto-termina nadenejo maske, ki so navadnim smrtnikom sicer nedostopne – precej razjezilo.

Vlada z maskami

»O težavi parcialnih ukrepov in navodil: imamo pozive k samodisciplini na eni strani, in odsotnost strukturnih ukrepov na drugi. Nastopi vlade to poosebljajo - enkrat so vsi v maskah, drugič brez, z enimi se pozdravljajo s komolci, z drugimi se rokujejo ...«

Tudi dejstvo, da se je vlada Janeza Janše odločila javnosti ne sporočati več števila novo-okuženih, je za mnoge sila zaskrbljujoče.

Ne opogumlja niti novica, da je vlada na sinočnji seji za uradnega govorca kriznega štaba imenovala Jelka Kacina.

V odgovoru na zgornje vprašanje je Jelko Kacin z zamudo 14 let razložil, kako razume resnico in njeno prilagajanje dnevnim potrebam politike.

Spomnimo, Kacin je naposled leta 2005 v enem od intervjujev priznal, da je leta 1991, v času, ko je opravljal funkcijo ministra propagande, tako domačo kot svetovno javnost zavajal z nesresničnimi informacijami.

Ta trenutek se zdi, po vseh čistkah v državni upravi, da je prva skrb Janševe ekipe, da se obračuna z drugače mislečimi in predvsem – rdečo zvezdo, kot simbolom antifašizma.

Spomnili so se tudi na predsednika države, ki je nekam poniknil …

Pri nekaterih pa je samoizolacija spodbudila jezo, pri drugih pa izvirne načine, kako se spopasti z dolgčasom, ko so med štirimi stenami svojega doma …

Delite članek