REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na Diplomatski regati v Izoli diplomati iz 46 držav

Na Diplomatski regati v Izoli diplomati iz 46 državJadrnica

Izola bo danes ponovno gostila tradicionalno Diplomatsko regato. Udeležbo na letošnji regati so potrdili diplomati iz kar 46 držav, udeležil pa se je bo tudi državni sekretar na zunanjem ministrstvu Iztok Mirošič.

Mirošič, ki bo zvečer tudi nagovoril udeležence, se bo regate udeležil v imenu častnega pokrovitelja, zunanjega ministra, ki opravlja tekoče posle, Karla Erjavca, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Na prireditev je skupno prijavljenih 34 veleposlanikov, 11 konzulov in častnih konzulov, tri mednarodne organizacije, en predstavnik Evropskega parlamenta in dva predstavnika Evropske komisije, je zapisano na spletni strani prirediteljev.

Tradicionalno družabno-športno prireditev prireja Jadralni klub Veter v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve. Vplivnim osebam iz sveta politike, diplomacije in gospodarstva nudi možnost, da si v sproščenem vzdušju izmenjujejo mnenja in izkušnje.

Vplivnim osebam iz sveta politike, diplomacije in gospodarstva nudi možnost, da si v sproščenem vzdušju izmenjujejo mnenja in izkušnje.

Zamisel o Diplomatski regati se je leta 2002 porodila častnemu konzulu Avstralije v Sloveniji Viktorju Baragi in predsedniku Jadralnega kluba Veter Branku Auguštinu. Prvo regato pod pokroviteljstvom Mladike so tako organizirali že leta 2003.

Gre za edino tovrstno prireditev, na kateri se v jadranju pomerijo med seboj tudi člani diplomatskega zbora. Vsi jadralci, ki si to želijo, imajo možnost zajadrati s člani diplomatskega zbora oz. vidnejšimi politiki in gospodarstveniki iz slovenskega prostora. O tem odloča žreb, kar daje prireditvi še dodaten čar, navajajo organizatorji.

Dogodek pa poleg uglednih gostov vsako leto pritegne še nekaj tisoč obiskovalcev.

Pričetek same regate bo ob 13. uri, vse jadrnice pa se morajo najkasneje do 17. ure vrniti v marino.