REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mineva 143 let od rojstva generala Maistra

Mineva 143 let od rojstva generala MaistraGeneral Rudolf Maister - portreta
General Rudolf Maister - portreta

Danes mineva 143 let od rojstva generala Rudolfa Maistra. Ob tej priložnosti bo pred spomenikom generala Maistra na Trgu OF v Ljubljani slovesnost, ki se je bosta udeležila tudi predsednik republike Borut Pahor in obrambna ministrica Andreja Katič. Ob 13. uri bosta ob spomeniku položila venca, so sporočili z ministrstva.

V kulturnem programu bodo nastopili učenci in učenke ljubljanskih osnovnih in srednjih šol.

Popoldne se bo Katičeva kot slavnostna govornica udeležila še prireditve ob obletnici generalovega rojstva v Kamniku. Slovesnost pri Maistrovem spomeniku na Medvedovi ulici se bo začela ob 17. uri s polaganjem vencev. V kulturnem programu bo nastopila zasedba Orkestra Slovenske vojske.

General Rudolf Maister - Vojanov, ki se je rodil 29. marca 1874 v Kamniku, je svoja najpomembnejša dejanja opravil v prelomnih časih razpada Avstro-ogrskega cesarstva. V letih 1918 - 1919 je s svojo vojsko preprečil, da bi Maribor in štajersko Podravje priključili Nemški Avstriji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek