REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Merklova z Rajoyem o skupni evropski poti

Merklova z Rajoyem o skupni evropski poti

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes na skupni novinarski konferenci s španskim premierjem Marianom Rajoyem pozvala, da mora Evropa v prihodnje, ko bo ZDA vodil Donald Trump, še bolj tesno sodelovati. "En človek sam ne more nikoli rešiti vsega, samo skupaj smo močni," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala Merklova.

Na novinarski konferenci je Merklova še dejala, da se bo kot nemška kanclerka trudila služiti tako Nemcem kot EU, predvsem na področju povezovanja in uspešnosti Evrope.

Rajoy se je strinjal z Merklovo in jo označil kot močan element v povezovanju in uspehu EU. "Ne vem, če bi označil Nemčijo kot skalo, ampak takšna stabilnost je res zelo pomembna za celo Evropo," je povedal.

Merklova je na skupni novinarski konferenci z Rajoyem še pohvalila gospodarski napredek v Španiji, ki je zagotovil tudi nova delovna mesta.

Merklova in Rajoy sta izjavo za javnost podala po srečanju s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom, italijanskim premierjem Matteom Renzijem, britansko premierko Thereso May in predsednikom ZDA Barackom Obamo, na katerem so se med drugim pogovarjali, da še vedno ni gotovo kakšno politično pot bo ubral Trump in da je ključnega pomena, da se EU še bolj poveže.

Obama je potem zaključil tridnevni obisk v Berlinu, kamor je dopotoval v sredo, in se odpravil v Peru na vrh Azijsko-pacifiškega foruma za gospodarsko sodelovanje (Apec).

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek