REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mayeva: Velika Britanija bo do svojega odhoda igrala polno vlogo v EU

Mayeva: Velika Britanija bo do svojega odhoda igrala polno vlogo v EUBritanska preimerka Theresa May

Velika Britanija bo do svojega odhoda še naprej igrala polno vlogo v EU in bo močan in zanesljiv partner po odhodu iz povezave, je v Bruslju danes dejala britanska premierka Theresa May. Obenem se je zavzela za trdno in enotno stališče EU do Rusije in njene vloge v Siriji.

"Velika Britanija zapušča EU, vendar bo še naprej igrala polno vlogo do odhoda in bo močan in zanesljiv partner po odhodu," je dejala Mayjeva ob prihodu na zasedanje Evropskega sveta.

"V interesu Velike Britanije in tudi EU je, da še naprej tesno sodelujemo, tudi na tem vrhu," je dejala novinarjem.

Mayeva, ki se prvič udeležuje zasedanja Evropskega sveta po nastopu položaja sredi julija, namerava voditelje preostale sedemindvajseterice, med katerimi je tudi premier Miro Cerar, danes seznaniti s svojimi pogledi na britanski izstop iz EU.

Glede Rusije, o kateri bodo voditelji EU prav tako govorili na vrhu, pa se je zavzela za enoten evropski pristop do ruskih grozodejstev v Siriji.

"Moramo pokazati trdno in enotno evropsko stališče spričo ruske agresije," je izjavila. "Pomembno je, da skupaj nadaljujemo pritisk na Rusijo, da bi ustavili njena strašna in odvratna grozodejstva v Siriji."

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek