REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kuštrin: Vedno več napadov v zdravstvenih ustanovah, za varnost pa ni poskrbljeno

Kuštrin: Vedno več napadov v zdravstvenih ustanovah, za varnost pa ni poskrbljeno

Predsednik Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides Konrad Kuštrin je po današnjem streljanju v izolski bolnišnici opozoril na vedno več napadov in groženj na zdravstveno osebje, ne samo na zdravnike, tudi na druge zaposlene. Za njihovo varnost pa ni poskrbljeno, je dejal za STA.

Ob tem je Kuštrin omenil primer, ko je pred leti moški do smrti zabodel zobozdravnico v Zdravstvenem domu Ljubljana.

"Današnji primer očitno dokazuje, da lahko pride nekdo oborožen v javni zdravstveni zavod. V tej smeri bo verjetno treba razmišljati," je dejal Kuštrin, ki se mu sicer zdi večji problem, da se v družbi že vsa leta po osamosvojitvi ustvarja klima, da so zdravniki odgovorni za vse napake zdravstvenega sistema, kar po njegovih trditvah ne drži.

"Zdravstveni sistem, tak kot je, z dobrimi in slabimi lastnostmi, predvsem slabimi, je odgovornost politike. To nezadovoljstvo bolniki oziroma uporabniki zdravstvenih storitev prenesejo na tiste, s katerimi pridejo v kontakt. In v kontakt pridejo z zdravniki in zdravstvenim osebjem," je poudaril Kuštrin.

Po podatkih koprske policijske uprave je danes v izolski bolnišnici moški streljal na dva policista in zdravnika. Pri tem sta umrla policist in napadalec, zdravnik in še en policist pa sta huje ranjena.

Delite članek