REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

KPK: Aleksandra Pivec lagala o prenočevanju v Izoli

KPK: Aleksandra Pivec lagala o prenočevanju v IzoliAleksandra Pivec, iz laži v laž. Vir: Twitter

Nekdanja podpredsednica Janševe vlade Aleksandra Pivec, ki je v javnosti ves čas zatrjevala, da sinova lani v izolskem hotelu Marina z njo nista prenočevala – je lagala.

S tem je, kot ugotavlja protikorupcijska komisija (KPK), kršila tako etični kodeks vlade kot zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Dnevnik je namreč s pritožbo informacijski pooblaščenki uspel dobiti dokumente, iz katerih izhaja, da je hotelske stroške sinov nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec plačala Občina Izola, in to kar dvakrat, junija 2019 in junija 2020.

Vir: FB račun Aleksandre Pivec

Skupaj je šlo za 360 evrov.

S tem je, kot ugotavlja protikorupcijska komisija, kršila tako etični kodeks vlade kot zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Da ni govorila resnice je bilo sicer znano že iz njenih javnih nastopov, v katerih se je nenehno zapletala v protislovja ter poskusov »popravljanja« že izdanih računov.

Decembra lani je protikorupcijska komisija spisala ugotovitve o tedanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec in njenem družinskem izletniškem turizmu na Obali in Krasu.

Iz ugotovitev je jasno, da je Občina Izola nočitve v hotelu Marina njenima sinovoma plačala kar dvakrat.

Aleksandra Pivec in hotel Grahor
Aleksandra Pivec, župan Občine Izola Danilo Markočič in hotel Grahor. Vir: Twitter

Pivčeva je celo trdila, da so v sobi spali njeni policijski varnostniki, da pa sta njena otroka spala pri sorodnikih in podobno.

»Druga soba je bila res rezervirana za varnostno službo, ampak zaradi nesporazuma v komunikaciji, ker varnostniki tega niso vedeli, so rezervirali prenočišče na drugi lokaciji, ga tudi plačali in druga soba je zaradi tega ostala prazna,« je trdila pivčeva avgusta 2020.

Vendar pa soba v resnici sploh ni bila prazna, saj sta v njej spala prav njena sinova, je ugotovila KPK.

Prvič je tako občina poravnala račun v znesku 134 evrov v noči na 1. junij leta 2019, drugič pa v višini 226 evrov za dve nočitvi sredi junija 2020.

Tudi izolski župan Danilo Markočič je zavajal, saj je trdil, da ne ve, ali so takrat sinova Pivčeve bila ali nista bila na festivalu oljk, rib in vina.

Oba pa sta trdila, da je Pivčeva vse te stroške na koncu plačala sama.

Toda vse to se je zgodilo več kot leto dni po prvi nočitvi in šele več tednov po tem, ko je bila zgodba objavljena in nove nečednosti Pivčeve razkrite.

Vse skupaj je res lepa popotnica za Pivčevo kot predsednico nove stranke.

Zdaj je vsaj jasno, kako želi priti tja, od koder so jo že odslovili - po potrebi tudi z lažmi in zavajanjem.

Delite članek