REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kamere posnele, kar ne bi smele: Kacin spet brez maske. In to v zaprtem prostoru! Bo zdaj plačal 400 evrov?

Kamere posnele, kar ne bi smele: Kacin spet brez maske. In to v zaprtem prostoru! Bo zdaj plačal 400 evrov?Kacin in njegove preglavice z s strani vlade zapovedano obrazno masko. Vir: Twitter

Jelka Kacina so mimoidoči nedavno ujeli pri trimčkanju brez maske, toda vse je minilo, ne da bi nadrejeni v javnosti ošteli svojega Covid-govorca.

Velja domnevati, da je iz tega razloga državni proračun oškodovan za najmanj 400 evrov, ker privilegirani Kacin najbrž ni bil deležen kazenskih ukrepov, ki jih je oblast predpisala le za navadne smrtnike.

Ob tem izostanek opravičila sodržavljanom, ki ga seveda ni bilo, niti nima smisla omenjati.

Jelko kacin trimčka brez maske na javni površini
Jelko Kacin trimčka brez maske na javni površini. Vir: Twitter

Toda zdaj je pogumno šel še korak dlje.

Kamere so namreč po naključju posnele Kacina v trenutku, ko je končal svoj nagovor na novinarski Covid-konferenci in mikrofon prepustil naslednjemu govorcu, ter si je –, ko je mislil, da je stran od oči javnosti - mirno in brezskrbno snel masko z obraza.

In to v zaprtem prostoru!

To je pošteno razkurilo tako Rose kot druge sotrpine na Slovenskem, ki že tedne ždijo v lockdownu in so priče nesmiselnim in drakonskim globam, ki jih oblast izreka tistim, ki si drznejo pojesti rogljiček ali burek na prostem.

Ali pa poseči za kozarcem vode, ali pa kuhanega vina …

Na »spodrsljaj« vladnega Covid-govorca je med prvimi opozorila Alenka Bratušek, nakar se je Kacin poskusil izmazati in tehtno opravičiti svoja obsodbe vredna dejanja tako, da je še bolj razbesnel sodržavljane.

Kljub izpričani jezi volivcev, ni dvoma, da Kacin niti tokrat ne bo prejel in seveda niti plačal kakršnekoli globe.

Tako kot tudi v drugih primerih ne, na katere je z nazornimi fotografijami (spodaj) opozoril Shefqet Missouri, ob hudomušnem pripisu: »Tukaj kozarca vode ni bilo.«

KAcin, tukaj kozarca vode ni bilo. Vir: Twitter
Tukaj kozarca vode ni bilo! Vir: Twitter

Oblast pa medtem radodarno preganja, terorizira in kaznuje navadne državljane.

Družbena omrežja so opozorila na nov primer, ko so nedavno policisti besno lovili brata, ker sta se, lačna, drznila pojesti kos pice in ob zaužitju seveda snela masko.

Nad nesrečnika, ki sta – najbrž prestrašena zaradi nedavne klavrne usode dostavljavca hrane – poskušala zbežati s prizorišča, da bi se izognila drakonski kazni, se je spravil cel trop ljubljanske policije, kot da bi šlo za iskana pripadnika kolumbijskega mamilarskega kartela, ne pa lačna najstnika.

Pojasnilo policije. Kakšne travme bosta celo življenje nosila brata, ki sta si prislužila drakonske kazni in celo pregon na sodišču zaradi - lakote in kosa pice?! Vir: Twitter

Policija je incident kasneje poskusila celo opravičiti, češ da ju je želela »le opozoriti«.

Pa kdo bi jim verjel!?

S Kacinom vred.

Delite članek