REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Juncker čestita Šarcu in se zahvaljuje Cerarju

Juncker čestita Šarcu in se zahvaljuje CerarjuMiro Cerar in Jean Claude Juncker | VIR: Pixsell

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker se dosedanjemu slovenskemu premierju Miru Cerarju zahvaljuje za "odlično sodelovanje", novemu premierju Marjanu Šarcu pa čestita za imenovanje na položaj in mu želi veliko uspeha v novi vlogi, je danes v Bruslju povedal govorec komisije Alexander Winterstein.

Juncker piše pismo Cerarju in Šarcu, je še pojasnil govorec komisije.

Predsednik komisije je sicer takoj po volitvah v začetku junija čestital tudi zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev, vodji SDS Janezu Janši, in izrazil prepričanje, da bo prihodnja slovenska vlada dragoceno prispevala k skupnim prizadevanjem za gradnjo demokratične, uspešne in močnejše EU.

Juncker je tedaj Janši čestital tudi s tvitom v slovenščini: "Verjamem, da boš pomembno prispeval k oblikovanju demokratične, uspešne in močnejše Evrope po meri njenih državljank in državljanov."

Delite članek