REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janša je največji državnik, z zlatimi črkami bo zapisan v narodovem spominu in zgodovini!«

»Janša je največji državnik, z zlatimi črkami bo zapisan v narodovem spominu in zgodovini!«Glede na Janševe 'dosežke' v zadnjih dveh letih, ko se mu je uspelo povzpeti na mesto slovenskega premierja po Šarčevem odstopu, morda niti ni povsem prezgodaj za oceno zgodovinsko vloge prvaka SDS. Vir: Twitter, NoraKrava

Nekdanja učiteljica Janeza Janše je znova podala pozitivno oceno svojega nekdanjega učenca.

Po njenih besedah bo Janša »z zlatimi črkami zapisan« v slovensko zgodovino.

Toda očitno je, da so številni mnenja, da je za oceno zgodovinsko vloge sedanjega predsednika vlade še nekoliko prezgodaj.

Po drugi strani, glede na Janševe dosežke v zadnjih dveh letih, ko se mu je uspelo povzpeti na mesto slovenskega premierja po Šarčevem odstopu, morda niti ni povsem prezgodaj za oceno zgodovinsko vloge prvaka SDS in trenutnega predsednika vlade.

Toda v tem primeru je potrebno priznati, da je veliko tudi takšnih, ki se nikakor ne strinjajo z navdušenjem Janševe nekdanje učiteljice.

Nekateri so Likovičevi neposredno očitali, da je celo sama (so)kriva za vse, kar se pravkar dogaja v Sloveniji.

Tako glede Janše, kot drugih gojencev Angelce Likovič.

Teh težav pa je veliko in niso povezane zgolj z naraščajočim številom okužb z novo različico koronavirusa, ki sicer pesti tudi ves svet.

Kritiki opozarjajo predvsem na sistemsko sesuvanje neodvisnosti nadzornih institucij, policije, pravosodja in drugih organov, ki so pod čedalje večjim vplivom Janševe politike...

Ne smemo pozabiti niti prepire z velesilami, hlapčevanje Viktorju Orbánu, zaničevanje NOB, malikovanje domobrancev in podobno.

Seznam je dolg.

Odzivov na Angelcino mnenje pa ogromno.

Delite članek