REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Internautica se seli iz Portoroža

Internautica se seli iz Portoroža

Največji navtični sejem pri nas Internautica se po četrt stoletja seli iz Portoroža. To so v začetku tedna na svoji spletni strani razkrili sami organizatorji sejma, ki pa bo ostal v pomladnem terminu in na slovenski obali. V Marini Portorož medtem za isti termin sredi maja 2019 napovedujejo svoj sejem navtike.

O sporih med organizatorji Internautice in Marino Portorož, ki omenjeno razstavo plovil in vsega, povezanega z navtiko, gosti že vrsto let, je kot prvi poročal časnik Delo. Selitev dogodka so na svoji spletni strani v začetku tedna potrdili tudi v Internautici. Ob tem so napovedali selitev na prostornejšo lokacijo in ohranitev pomladnega termina dogodka, ki bo v letu 2019 potekal med 16. in 19. majem.

"Pri iskanju boljše učinkovitosti in višje kakovosti storitev smo se odločili, da je čas za selitev v prostor, ki bo razstavljavcem zagotavljal najboljšo izpostavljenost ciljnim skupinam, nove razstavne zmogljivosti in še boljše prodajne možnosti," so poudarili.

Mednarodna razstava navtike bo sicer kljub selitvi iz Portoroža ostala na slovenski obali, novo lokacijo Internautice pa bodo organizatorji, kot so zapisali. objavili še v tem mesecu.

Mednarodna razstava navtike bo sicer kljub selitvi iz Portoroža ostala na slovenski obali, novo lokacijo Internautice pa bodo organizatorji, kot so zapisali. objavili še v tem mesecu.

Na Internautici med drugim obljubljajo ekskluzivne razstavne prostore za jahte, navtične blagovne znamke in premiere, privezna mesta za večje jahte brez omejitve dolžine ter večje razstavne površine in več obiskovalcev kot doslej.

Glede na napovedano na slovenski obali ni veliko lokacij, ki bi omogočile izvedbo tovrstne dogodka. Razlogi za prekinitev večletnega sodelovanja pa ostajajo nejasni, saj organizatorji Internautice na vprašanja STA še niso odgovorili, v Marini Portorož pa so se pojasnilom v zvezi s tem izognili.

So pa v Marini Portorož zato za STA navedli, da selitev Internautice ne pomeni, da se seli tudi sejem navtike. Tako bodo med 16. in 19 majem, torej v istem terminu kot Internautica, organizirali prenovljen sejem Nautica Marina Portorož 2019, ki bo združeval navtiko, lepoto in prestiž in se bo oglaševal pod sloganom International boat, beauty and luxury show.

Poleg tega bo nov sejem združeval še raznoliko paleto glasbenih, športnih in kulturnih dogodkov, kjer bo vsak obiskovalec in razstavljavec našel nekaj zase.

"Razstavljavce bomo presenetili z drznim večerom razstavljavcev, mladim, neuveljavljenim glasbenikom bomo ponudili možnost preboja na velike odre, nove modne trende nam bodo predstavile uveljavljene manekenke, na polfinalu pa bomo izbirali tudi novo Miss Slovenije 2019," so navedli za STA. V sklopu dogodka bodo organizirali tudi prostor za sestanke in predavanja, predvsem na temo zelene mobilnosti in inovativnosti, večere pa zaključili z priznanimi slovenskimi glasbeniki.