REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Francoski politik zabrusil šefici Evropske komisije: V Evropi cvetita rasizem in rusofobija!

Francoski politik zabrusil šefici Evropske komisije: V Evropi cvetita rasizem in rusofobija!Protiruska retorika iz Bruslja in Washingtona samo poslabšuje »geopolitične turbulence« na evropski celini, meni Florian Philippot. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
»Ursula von der Leyen je pravkar objavila, da je vsem Rusom prepovedan vnos avtomobilov, mobilnih telefonov in celo toaletnega papirja v EU. To so najbrž te 'evropske vrednote', kajne?!«

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ne skriva svojega rasizma do Rusov, je opozoril nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Florian Philippot glede odločitve Bruslja, da ruskim državljanom prepove vnos avtomobilov in osebnih stvari v Evropsko unijo.

Spomnimo, Evropska komisija (EK) je včeraj napovedala uvedbo novih omejevalnih ukrepov proti Rusom.

Kot je navedla EK, ruski državljani ne bodo mogli več vstopiti na ozemlje Evropske unije z vozili, registriranimi v Rusiji.

»Ursula von der Leyen je pravkar objavila, da je vsem Rusom prepovedan vnos avtomobilov, mobilnih telefonov in celo toaletnega papirja v EU. To so najbrž te 'evropske vrednote', kajne?!« je s kančkom cinizma vprašal Florian Philippot na omrežju X (prej Twitter ).

Ne gre za fašizem, ko to počnemo mi! Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Francoski politik je izpostavil, da protiruska retorika iz Bruslja in Washingtona le poslabšuje »geopolitične turbulence« na evropski celini, pri čemer je poudaril, da gre pri vsem skupaj za manifestacijo rasizma.

»Vse to ima en sam cilj: stopnjevanje napetosti, vzdrževanje vojne, podrejanje neokonservativni agendi Washingtona. Nesposobne odločitve voditeljev zahodnih držav so pripeljale do 'novega kroga' stopnjevanja krize v Ukrajini,« je sporočil.

Namreč, kot poročajo mediji, bodo morali Rusi kmalu potovati v Evropo praznih rok.

Evropska unija je ruskim državljanom prepovedala vnašanje osebnih avtomobilov, pametnih telefonov in drugih osebnih reči, tudi toaletnega papirja za osebno rabo.

»Vstop v države EU z avtomobili, registriranimi v Rusiji, je prepovedan. To velja tudi za osebne stvari Rusov,« je potrdila predsednica Evropske komisije.

Presenetljivo je, da so se na črni listi znašli kovčki, kozmetika, nakit, prenosni računalniki, fotoaparati, krzneni plašči in drugi izdelki iz usnja in krzna, toaletni papir, šamponi in zobne paste.

Po začetku ruske posebne vojaške operacije v Ukrajini so evropske države omejile tudi izdajanje vizumov Rusom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek