REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Erdogan za referendum o pristopnih pogajanjih z EU, če ne bo napredka do konca leta

Erdogan za referendum o pristopnih pogajanjih z EU, če ne bo napredka do konca letaTurški predsednik Recep Tayyip Erdogan

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes pozval EU k napredku v turških pristopnih pogajanjih do konca leta. Če tega ne bo, je zagrozil z razpisom turškega referenduma o prekinitvi pristopnih pogajanj z unijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Odločiti se morate takoj. Počakali bomo do konca leta, nato bomo povprašali ljudstvo," je na konferenci o kmetijstvu posvaril Erdogan.

Turški predsednik obsoja predlog predsednika Evropskega parlamenta Marina Schulza, da bi EU proti Turčiji uvedla gospodarske sankcije. Kritičen je tudi do evropskih držav, ki po njegovih besedah dovolijo v Turčiji prepovedani Kurdski delavski stranki (PKK), da deluje na njihovem ozemlju.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek