REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Clintonova napadla Trumpa, ki jo je prvič po maju prehitel

Clintonova napadla Trumpa, ki jo je prvič po maju prehitelFurfur; Wikimedia Commons; CC-BY-4.0

Malo več kot teden dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami je demokratska kandidatka Hillary Clinton v govoru v zvezni državi Florida napadla republikanskega tekmeca Donalda Trumpa; obregnila se je ob njegove komentarje o ženskah. Trump pa je prvič po maju v anketi radia ABC in časnika Washington Post prehitel Clintonovo.

Trump je v preteklosti večkrat poniževal in žalil ženske, je izpostavila Clintonova, ki je bila na Floridi v družbi nekdanje miss Venezuele in miss universe Alicie Machado, ki jo je leta 1996 Trump žalil zaradi njene postave.

Clintonova se je v zadnjih dneh bolj ali manj branila, saj je zvezna policija FBI pred kratkim spet sporočila, da je odkrila še več elektronske pošte v povezavi z zasebnim strežnikom Clintonove iz časa vodenja State Departmenta, zaradi česar kampanja republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa meni, da ima možnosti za zmago na volitvah.

Republikanski tabor je zato okrepil volilno kampanjo v Pensilvaniji in v Wisconsinu, kjer je Trump pozival k razveljavitvi zdravstvene reforme Baracka Obame, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trump je v anketi radia ABC in dnevnika Washington Post prvič po maju v prednosti proti Clintonovi. Republikanski kandidat bi prejel 46 odstotkov glasov oziroma odstotek več od demokratske tekmice. Dpa navaja, da je vzrok za Trumpov vzpon vpletenost Clintonove v afero z elektronskimi sporočili.

Sicer pa naj bi bila Clintonova še vedno v prednosti pred Trumpom. V državah, kjer sta kandidata za zdaj še izenačena, predvsem v Pensilvaniji, Koloradu, Virginiji in v Severni Karolini, naj bi imela Clintonova nekaj več možnosti, Trump pa malenkost vodi v gosto naseljeni Floridi, piše dpa.

Delite članek