REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Član podmladka SDS med pridržanimi "vardisti", stranka to ravnanje obsoja

Član podmladka SDS med pridržanimi Foto: STA

V Slovenski demokratski mladini (SDM) so se z zapisom na spletni strani zvečer odzvali na navedbe nekaterih medijev, da naj bi bil v zvezi s postrojem Štajerske varde v policijski akciji med osumljenci tudi član izvršnega odbora SDM Matej Lesjak. V podmladku SDS se od takšnih ravnanj distancirajo.

Časnik Večer in spletni portal Siol poročata, da je bil Lesjak med tremi osebami, ki so jih danes pridržali v policijski akciji zaradi vloge pri zborovanju Štajerske varde. Pridržan je tudi Andrej Šiško, vodja samooklicane paravojaške skupine.

Če se bo izkazalo, da navedbe medijev držijo, pa Matej Lesjak "nikakor ne more biti več član SDM"

"V kolikor informacije medijev držijo, se od njegovega dejanja in postroja popolnoma distanciramo in takšno ravnanje tudi obsojamo," so zapisali. Dodali so, da kot organizacija ne morejo biti seznanjeni s tem, "kaj naši člani počnejo v svojem prostem času, niti nam tega niso dolžni poročati".

Najprej bodo počakali, da bo uradno znano, česa je osumljen, in se na podlagi tega odločili, kakšne ukrepe bodo sprejeli. Če se bo izkazalo, da navedbe medijev držijo, pa Matej Lesjak "nikakor ne more biti več član SDM", so še zapisali na spletni strani SDM.