REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Brajer: »Ko so Angleži slišali za popadke Janševih, so Šarca nemudoma postavili v prvo vrsto. Nalašč!«

Brajer: »Ko so Angleži slišali za popadke Janševih, so Šarca nemudoma postavili v prvo vrsto. Nalašč!«Marjan Šarec v prvi vrsti, drugi z desne. Vir: Twitter

Ciril Brajer se je med prvimi odzval na pripombe veljakov in privržencev stranke SDS, ki so prek svetovnega spleta komentirali vrstni red oziroma mesto, ki je ob skupinskem fotografiranju udeležencev počastitve 70. obletnice zveze Nato v Londonu pripadlo Marjanu Šarcu.

Šarec je namreč na fotografiranju z britansko kraljevo družino končal za hrbtom hrvaškega premierja Andreja Plenovića, ki so ga domačini postavili stoje v drugo vrsto, skrajno desno, za njim pa je iz tretje vrste stoje kukal (prav tako skrajno desno) slovenski premier.

V drugi vrsti pa sta na primer skrajno levo (prav tako stoje) končala albanski predsednik vlade Edi Rama, ob njegovem levem boku pa njegov makedonski kolega Zoran Zaev.

Ne prvi in ne drugi se nimata za skrajna levičarja.

Zanimivo je, da SDS-ov Žan Mahnič, ko je prešteval, kje udeleženci stojijo oziroma kdo sedi v prvi vrsti, ni opazil, med ostalim, da sedeža, kot je razvidno iz fotografije, nista dobila niti francoski predsednik Emmanuel Macron in prav tako ne nemška kanclerka Angela Merkel.

Tudi onadva sta morala stati, Macron za sedečim generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom, Merklova pa za 93-letno kraljico Elizabeto II., tako kot še dvajset predsednikov vlad iz drugih držav, ki so članice Severnoatlantskega zavezništva.

Gabrijela Peurača je odgovorila na Mahničev tvit z drugo fotografijo z istega dogodka, ki kaže povsem drugačno sliko ...

Vesna Drofenik pa je Mahniča s pravšnjo mero cinizma spomnila na fotografijo z nekega drugega dogodka, na kateri je »vaš ljubi vodja Janez Janša tudi nekje pri strani zadaj na NATO vrhu v Rigi leta 2006. Njegova karizma kar sije, le poglejte, kako sta se njegova soseda odmaknila od njega. Kakšen domet na mednarodni sceni, kaksna razlika!«

Pa daj nehaj v nič dajati našo državo. A ti bi, da sedi kraljici na kolenih?

Slavc je na Mahničev tvit pripomnil: »Pa daj nehaj v nič dajati našo državo. A ti bi, da sedi kraljici na kolenih? Hrvaška ima 4,5 milijona mi pa 2 milijona ljudi

Že omenjeni Ciril Brajer pa je na hudomušne pripombe, ki so kar deževale z desnice, da »v tujini dobro vedo, kako ravnati s tretjerazrednim vaškim burkežem,« odgovoril z objavo še ene fotografije s srečanja voditeljev Nata v Londonu, na kateri se lepo vidi, da je bil Šarec tokrat postavljen v prvo vrsto ob predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, predsedniku britanske vlade Borisu Johnsonu, kanadskem Justinu Trudeaju

»Ko so Angleži slišali za nore janševistične popadke o prvo, drugo in tretjerazrednih, so Šarca nemudoma postavili v prvo vrsto. Nalašč!« je sklenil Brajer in nato prek Twitterja vsem udeležencem v razpravi podaril spodnjo karikaturo.

Simon Ručigaj pa je sklenil razpravo o prvo, drugo in tretjerazrednim z objavo video posnetka z YouTuba (lahko si ga ogledate spodaj), v katerem so se ustvarjalci na satiričen način lotili znanega politika s slovenske desnice.

Delite članek