REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boštjan Poklukar: »To, kar je Mlekuž danes govoril, me spominja na neko parapolicijo.«

Boštjan Poklukar: »To, kar je Mlekuž danes govoril, me spominja na neko parapolicijo.«Poklukar in žica

Notranji minister Boštjan Pokukar se je na zadnji seji odbora za notranje zadeve DZ ostro odzval na besede vodje policijskega sindikata Kristijana Mle kuša.

Predsednik odbora Zvonko ernač (SDS) je sejo sklical po javnih opozorilih policijskih sindikalistov pred tedni da se oblast ne trudi dovolj da bi policistom omogočila nadzor meje proti Hrvaški, od koder prihaja vse večjo število migrantov.

Med razpravo pa je Kristjana Mlekuša minister za notranje zadeve Poklukar obtožil, da je pred volitvami delal proti njegovi LMŠ in kandidatki Ireni Jovevi in mu predlagal, naj kandidira za SDS, njegovo delo pa ocenil celo kot ravnanje parapolicije.

Kristjan Mlekuš je namreč med svojo kritiko ministra Poklukara dejal, da minister na zaupanje zaposluje strankine kadre, ki nič ne delajo.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš je namreč med svojo kritiko ministra Polukara dejal, da minister na zaupanje zaposluje strankine kadre, ki nič ne delajo.

To pa seveda ni imelo nobene zveze z mejno problematiko, zaradi česar je Mlekuša Černač prekinil in ga opozoril, da naj se drži teme.

Nato pa se je odzval odzval notranji minister Boštjan Poklukar, ki je dejal:

“Kristjan Mlekuž je v predvolilnem času v prostorih policijske akademije v Tacnu na novinarski konferenci napadel mojo stranko LMŠ in kandidatko za evropsko poslanko Ireno Jovevo. To je precedenčni in edinstven primer v zgodovini sindikalnega dela v policiji. Zaskrbljen sem, ker gre njegovo delovanje, kot pooblaščene uradne osebe, v popolnoma napačno smer. Skrbi me, ker gospodo Mlekuž nosi uniformo. Z grbom republike Slovenije. Z napisom policija. To, kar je danes govoril, pa me spominja na neko parapolicijo. In to je skrb vzbujajoče. V preteklosti smo videli delovanje vodstva tega sindikata, ko so posamezniki izgubili službe zaradi zlorabe položaja in policijskih pooblastil. Me pa ne preseneča neverjetna usklajenost vodstva tega sindikata z največjo opozicijsko stranko SDS.”

Tatjana Bobnar, policija

Notranji minister je policijskemu sindikalistu Mlekužu potem še predlagal, naj kandidira na listi SDS in se gre politiko tudi zares in »da mu želi, da bi bil izvoljen.«

Direktorica policije Tanja Bobnar je, ko je poslanec NSi Jernej Vrtovec opozoril, da so to resne obtožbe, po katerih bi se morala sestati še kakšna komisija (za nadzor obveščevalnih služb), demantirala ostre Poklukarjeve ocene. Dejala je: “Ni parapolicije in ni parapolicistov.”

A tudi po tej izjavi Bobnarjeve Poklukar svoje ostre trditve ni bil pripravljen umakniti in se opravičiti, ko ga je k temu pozval predsednik odbora za notranjo politiko Černač.

Vse to pa je izzvalo tudi različne komentarje na družbenih omrežjih.

Aleš Hojs je ocenil, da je to kakor igranje "kavbojcev in indijancev."

Nekteri pa so opazili, da je nekoliko nenavadno seveda že to, da se povezave z SDS očita nekomu, ki zelo ceni zadnjega dosmrtnega predsednika SFRJ in pridobitve nekdanje države.

Res pa je, da je bil med častilci Tita in pridobitev revolucije nekoč tudi predsednik SDS (in številni njegovi politični sopotniki), tako da to dejstvo verjetno vendarle verjetno ni tako usoden kriterij za presojo točnosti ministrovih besed, kot to ocenjujejo nekateri kritiki.

Komentarji