REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Anketa POP TV: Prva SDS, sledijo ji LMŠ, SD in Levica

Anketa POP TV: Prva SDS, sledijo ji LMŠ, SD in LevicaIzzidi volitev, DZ, Slovenija 2018 Vir; Wikipedia

Največjo podporo volivcev po anketi POP TV uživa stranka SDS. Če bi bile volitve to nedeljo, bi SDS prepričala 20,9 odstotka vprašanih, kaže anketa ki jo je opravila Mediana. Na drugo mesto bi se uvrstila LMŠ, ki jo podpira 9,1 odstotka vprašanih. Na tretjem mestu je SD z 6,9 odstotka glasov, na četrtem pa Levica s 6,4 odstotka.

Sledijo NSi s 4,4 odstotka glasov, SMC s 4,3 odstotka, SAB s 3,2 odstotka, SNS s 3,1 odstotka in DeSUS z 1,9 odstotka. Tik za njimi pa bi se uvrstili Pirati, ki bi jih volilo 1,8 odstotka vprašanih.

Skoraj vsak peti vprašani (19,8 odstotka) ne ve, katero stranko bi izbral

Skoraj vsak peti vprašani (19,8 odstotka) ne ve, katero stranko bi izbral. Kar 12,4 odstotka volivcev ne bi izbralo nobene stranke, 2,3 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Odhajajočo vlado Mira Cerarja podpira tretjina volivcev (32,2 odstotka). Ne podpira je dobra polovica vprašanih (54,2), 13,6 odstotka pa je neopredeljenih.

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor. Na drugem mestu je evropska komisarka Violeta Bulc, na tretjem mestu je nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez, za njim pa je predsednik LMŠ Marjan Šarec. Na peto mesto se je uvrstil prvak NSi Matej Tonin.

Mediana je anketo opravila na vzorcu 712 državljanov.