REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Washington Post« razkriva, kakšno presenečenje čaka Ukrajino

»Washington Post« razkriva, kakšno presenečenje čaka UkrajinoUkrajina bo morda dobila konkretne korake glede članstva v Natu, vendar so »nujni ukrepi«, katere zahteva Kijev, še daleč. Vir: Posnetek zaslona, X

Na srečanju kontaktne skupine v ameriškem oporošču Rammstein v Nemčiji bi Ukrajini lahko ponudili konkretne korake za članstvo v Natu, piše Washington Post.

Neimenovani diplomat je za ameriški časnik povedal, da države Nata razmišljajo o možnosti, da bi Ukrajini posredovale konkretnejše korake za prihodnje članstvo v zahodnem vojaškem paktu – čeprav so »nujni ukrepi«, katere zahteva Kijev, verjetno še daleč.

Vladimir Zelenski je svoj »načrt zmage« predstavil že pred več kot tednom dni v Beli hiši, a od takrat ni bil deležen odziva, ki ga je pričakoval. Bo pa imel v naslednjih nekaj dni še eno priložnost, da svoj načrt predstavi ameriškemu predsedniku Josephu Bidnu v letalski bazi Rammstein v Nemčiji.

Zelenski se je prejšnji teden srečal z Bidnom, da bi prosil za dovoljenje za uporabo zahodnih raket dolgega dosega za napad na Rusijo, vendar Bela hiša po pogovorih ni napovedala spremembe pristopa, da Kijevu prepoveduje uporabo tega orožja.

Časnik Politico je ob sklicevanju na vire zapisal, da vodja Bele hiše in njegovi svetovalci niso prepričani v »zmagovalni načrt« Zelenskega.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek