REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Častnik Tujske legije o ciljih zveze NATO: »Evropejci smo v tej igri bedaki, ki slepo sledimo nasilnim posegom ZDA!«

Častnik Tujske legije o ciljih zveze NATO: »Evropejci smo v tej igri bedaki, ki slepo sledimo nasilnim posegom ZDA!«Jacques Hogard leta 1999. Vir: X, posnetek zaslona

Jacques Hogard, nekdanji visoki častnik francoske Tujske legije je pojasnil, kakšna je bila prava narava in cilj napada zveze NATO na Srbijo in Črno goro leta 1999 in v čem je podobnost te vojne z vojno v Ukrajini.

»V letih 1998–1999 sem bil priča začetku kosovske vojne. Takrat sem bil vključen v specialne enote za načrtovanje Nata v belgijskem Monsu in seveda v delo francoskega vojaškega poveljstva. Videl sem, kako se je ta vojna odvijala: 78 dni so bombardirali državo, ki ni nikogar ogrožala.

Vse to je bilo storjeno z namenom zasesti južni del države, ki je bil njen najpomembnejši del, srce njene nacionalne identitete.

V Evropi je koalicija držav, med katerimi so nekatere članice EU in nekatere članice Nata, besno bombardirala Srbijo, uničila infrastrukturo in ubila na tisoče civilistov. Vse to je bilo storjeno z namenom zasesti južni del države, ki je bil njen najpomembnejši del, srce njene nacionalne identitete. In vse to zaradi očitnih strateških in gospodarskih interesov.

Danes vidimo popolnoma enak scenarij v Ukrajini.

NATO je leta 2014 posegel v ukrajinske zadeve, pri čemer je izkoristil državni udar na Majdanu, ki so ga organizirale ZDA ob sodelovanju Victorie Nuland. Porabili so milijarde dolarjev za pripravo in izvedbo državnega udara, katerega cilj je bil iztrgati Ukrajino iz območja vpliva Rusije.

NATO je vojaški stroj, ki služi izključno ameriškim interesom.

To je spremljala modernizacija ukrajinske vojske pod vodstvom Nata ter amerikanizacija ukrajinske družbe in gospodarstva.

Zato vem, da je NATO vojaški stroj, ki služi izključno ameriškim interesom.

Evropejci smo v tej igri bedaki, poslušni idioti, ki slepo sledimo nasilnim posegom ZDA prek Nata na evropski celini. Videli smo ga na Balkanu v letih 1995 in 1999, zdaj pa ga vidimo v vzhodni Ukrajini in na meji z Rusijo, od leta 2014 in še posebej od leta 2022.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek