REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova: Zavrnitev OVSE, da nam posreduje seznam ubitih v Buči, je dokaz, da je bilo vse zrežirano

Zaharova: Zavrnitev OVSE, da nam posreduje seznam ubitih v Buči, je dokaz, da je bilo vse zrežiranoZa Oskarja: Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen presenečena nad nenadnim »odkritjem« v Buči. Zločin v Buči je zagrešil kijevski režim po navodilih in ob sodelovanju Američanov in Britancev, opozarja tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva. Vir: Posnetek zaslona, X

Zavrnitev posredovanja seznama ubitih v Buči ruski strani in medijem kaže na to, da je šlo za predstavo, ki jo je zrežirala Ukrajina ob pomoči ZDA in Velike Britanije, je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova, poroča TASS.

»Neodziv ustreznih mednarodnih organizacij na zahteve ruske strani in medijev po predložitvi seznamov ubitih v Buči kaže na to, da se je v Buči zgodila nekrofilska uprizoritev po navodilih in ob sodelovanju Američanov in Britancev,« je dejala Zaharova.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v intervjuju za oddajo Velika igra na Prvem kanalu dejal, da Rusija čaka na začetek preiskave dogodkov v Buči, vsaj da dobi seznam žrtev, a da še ni bilo storjenega ničesar glede tega vprašanja.

Moskva je že večkrat zahtevala seznam domnevnih žrtev v Buči, a ga nikoli ni prejela.

V pozivu so prosili za informacijo, ali trenutno poteka delo z ukrajinskimi oblastmi, da bi se ti podatki lahko v bližnji prihodnosti sporočili v Moskvo ali objavili v javnosti.

OVSE je skopo odgovorila le, da ne kontaktirajo ukrajinskih oblasti v zvezi s takšnim seznamom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek