REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanske šole otrokom omogočajo, da se identificirajo kot konji, dinozavri ali luna

Britanske šole otrokom omogočajo, da se identificirajo kot konji, dinozavri ali lunaPo nenavadnem primeru, ko sta se učiteljica in učenka sprli zaradi sošolke, ki se je identificirala kot mačka, je britanski Telegraph zdaj odkril, da ta pojav ni tako redek in da se otroci po vsej Britaniji identificirajo kot živali ali celo nebesna telesa. Posnetek zaslona, Twitter

Čeprav je težko verjeti, je prejšnji teden na britanski šoli izbruhnil prepir med učenkami in učiteljico, potem ko so si dekleta drznila problematizirati dejstvo, da se njihova prijateljica »identificira kot mačka«.

Britanski Telegraph je nato ugotovil, da ne gre za enovit in ne edinstven primer, ampak da se malčki tudi v drugih šolah identificirajo kot živali. Glede na pripombe staršev se zdi, da so šole, ki to dovoljujejo, glede te zadeve »brezupno nerazumne«.

Telegraph je med drugim razkril, da obstajajo učenci, ki vztrajajo, da so dinozavri, drugi pa se identificirajo kot konji, je pa tudi tak, ki »nosi ogrinjalo in želi, da ga pripoznajo kot luno

Britanski časnik dodaja, da ni težko najti primerov otrok v šolah, ki vztrajajo, da se o njih govori, kot da so živali.

Ko sta sošolki v šoli, ki jo upravlja Anglikanska cerkev prijateljico vprašali: »Kako se lahko pripoznaš kot mačka, čeprav si deklica?« jima je učiteljica to očitala, saj »dvomita o (njeni, njegovi, mačji?) identiteti«.

Zdi se, da je učiteljica željo svoje učenke, da bi bila obravnavana kot mačka, enačila z željami nekaterih drugih otrok, da bi bili radi drugega spola.

Čeprav imajo britanske šole nekaj smernic, ko gre za transspolne učence, je vprašanje otrok, ki se identificirajo kot živali ali nebesna telesa, veliko bolj zapleteno.

Telegraph se sprašuje, ali je treba otrokom vljudno povedati, naj svoje domišljijske igre pustijo pri vhodu v šolo, ali pa so med njimi otroci z duševnimi motnjami, kot je avtizem, ali pa se za bizarnim pojavom skriva »nekaj veliko temnejšega«, ki v bistvu razkriva, da se v življenju zadevnega otroka dogaja nekaj nenavadnega?

Članica britanske Zveze za šolsko varnost Tracy Shaw je za Telegraph povedala, da če otrok pride v šolo in se identificira kot mačka ali konj, bi to moralo biti takoj »zvonec za alarm«.

»Učitelji bi se morali vprašati, kaj ti otroci gledajo na internetu? Na katerih forumih preživljajo čas? Kaj se dogaja pri njih doma? Kaj se dogaja v otrokovem življenju?«, dodaja.

Učitelji si zatiskajo oči pred vsemi vprašanji, ki zadevajo identiteto, ker se bojijo, da bi povedali nekaj, kar bi bilo narobe. Z afirmacijo nenormalnega vedenja med poukom učitelji dejansko motijo ​​izobraževanje drugih učencev, pravi Tracy Shaw.

Učenka državne šole v Walesu je za Telegraph povedala, da se njen sošolec »počuti zelo diskriminiranega, če ga ne kličejo mačka«.

»Ko odgovarja na vprašanja, raje mijavka kot govori v angleščini. Učiteljima ni dovoljeno, da bi se razburjali, ker se to šteje za diskriminacijo,« je dodala.

Opisala je, da bi bilo moteče za pouk, če bi učitelj poskušal otroka prepričati, da odgovori na vprašanje v angleščini, namesto da mijavka.

Učenka je za ta odbit pojav okrivila družbena omrežja, češ da na učence vplivajo profili ljudi, ki se identificirajo kot drevesa ali živali. Kot pojasnjuje, se je vse to začelo v času pandemije.

Telegraph se je pogovarjal tudi z učencem na šoli, kjer se drug učenec identificira kot luna in v šolo nosi plašč podoben »čarovniškemu plašču Harryja Potterja«.

Kot dodajajo, se omenjeni otrok ni identificiral kot Mesec, ampak kot »luna« in ob tem trdi, da zna čarati.

Medtem ko so druge otroke, ki bi prišli v učilnico brez uniform, s piercingi na obrazu ali pisanimi lasmi, učitelji poslali domov, je otrokom, ki se identificirajo kot mačke ali naravni Zemljin satelit, dovoljeno, da »izrazijo svoj pravi jaz« z nošenjem mačjih ušes ali čarovniških pelerin.

Šole nimajo jasnih navodil, kako se odzvati, ko otrok vztraja, da je mačka ali pes.

Ali dinozaver.

Starši ali učitelji, ki so pričakovali, da se bo vlada Združenega kraljestva v novih smernicah o identiteti učencev lotila težave otrok, ki se identificirajo kot živali in nebesna telesa, bodo razočarani, opozarja Telegraph.

Ministrstvo za izobraževanje je sporočilo, da zadevna tema v novih smernicah ne bo obravnavana, saj »verjamejo, da bodo učitelji pri vsakem posameznem primeru uporabili zdrav razum«.

Na žalost, zaključuje Telegraph, je v teh primerih težava z zdravo pametjo prav v tem, da »ni posebej zdrava«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek