REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei:Trajnost in razvoj sta bila ključna v letu 2022, letos sodelujejo z več kot devetimi milijoni razvijalcev

Huawei:Trajnost in razvoj sta bila ključna v letu 2022, letos sodelujejo z več kot devetimi milijoni razvijalcevEric Hu

V svojem letnem poročilu, je podjetje Huawei zapisalo, da so poslovali stabilno. Ustvarili so kar 642,3 milijard kitajskih juanov – CNY (92,3 milijard ameriških dolarjev) prihodkov in 35,6 milijarde CNY (5,1 milijard ameriških dolarjev) čistega dobička.

Še naprej okrepljeno vlagajo v razvoj. V letu 2022 so temu namenili 161,5 milijard CNY (23,2 milijard ameriških dolarjev), kar predstavlja 25,1 % letnih prihodkov podjetja.

V letu 2022 so razvoju namenili 161,5 milijard CNY (23,2 milijard ameriških dolarjev), kar predstavlja 25,1 % letnih prihodkov podjetja.

Eric Xu, rotacijski predsednik Huawei, je ob predstavitvi rezultatov povedal: »V letu 2022 so za naše poslovanje še vedno predstavljali izziv zunanje okoliščine in nefaktorski dejavniki. Kljub temu smo se borili naprej, naredili vse kar lahko, da bi ohranili kontinuiteto poslovanja in zadovoljili naše stranke. Da povečali dobiček, tečemo na dolge proge – ustvarili smo stabilen tok prihodkov, ki zagotavljajo naše preživetje in postavljajo temelje za prihodnji razvoj.«

Na dogodku je bila prisotna tudi Sabrina Meng, generalna finančna direktorica Huawei, ki je povedala: »Kljub velikim pritiskom v letu 2022 so bili naši poslovni rezultati skladni z napovedmi. Na koncu leta 2022 je bilo razmerje med obveznostmi in sredstvi 58,9 %. Poleg tega je naša bilanca sredstev dosegla eno milijardo kitajskih juanov (0,143 milijarde ameriških dolarjev), ki so v veliki meri sestavljeni iz tekočih sredstev, kot so denar, kratkoročne naložbe in operativna sredstva.

Naša finančna pozicija je trdna, odporna in prilagodljiva. Leta 2022 smo namenili 161,5 milijarde CNY (23,2 milijard ameriških dolarjev) za raziskovanje in razvoj, kar predstavlja 25,1 % naših celotnih prihodkov – to je eden od najvišjih deležev v zgodovini Huaweia. Kljub pritiskom samozavestno vztrajamo.«

Huawei je skupaj s svojimi partnerskimi ekosistemi zagovornik rasti in verjame, da odprtost in sodelovanje vodita do skupnega uspeha.

Huawei je skupaj s svojimi partnerskimi ekosistemi zagovornik rasti in verjame, da odprtost in sodelovanje vodita do skupnega uspeha.

Trenutno sodelujejo z več kot devetimi milijoni razvijalcev in več kot 40.000 partnerskimi ekosistemi, saj želi spodbujati inovacije na podlagi ekosistema in ustvarjati večjo vrednost za svoje stranke.

Kaj pa v prihodnje?

»Leto 2023 bo ključno za trajnostno preživetje in razvoj Huaweia. Čeprav drži, da se odvijajo veliki pritiski, imamo vse, kar je potrebno, da se izvlečemo iz te situacije – s priložnostmi za rast, odpornim poslovnim portfeljem, edinstveno konkurenčno prednostjo, trajnim zaupanjem naših strank in partnerjev ter pogumom, s katerim vlagamo v raziskovanje in razvoj. Prepričani smo v svojo sposobnost, da premagamo vsak izziv, in položimo trdne temelje za trajnostno preživetje in razvoj,« je za konec dodal Xu. 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek