REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Obskurno: Kaj se dogaja Američanom? Velikonočni zajček priskakljal na tiskovno konferenco v Beli hiši

Obskurno: Kaj se dogaja Američanom? Velikonočni zajček priskakljal na tiskovno konferenco v Beli hišiVelikonočni zajček na provokativno novinarsko vprašanje, kaj si misli o obtožnici zoper nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ni želel odgovoriti. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V začetku tedna je novinarje, ki spremljajo delo ameriškega predsednika Joeja Bidna in njegovo administracijo, namesto tiskovne predstavnice Bele hiše pozdravil - velikonočni zajček.

V bizarnem skeču, ki naj bi bil srčkan in duhovit, a je v resnici infantiliziral tisto, kar bi moralo biti resen posel – saj novinarji, ki pokrivajo Belo hišo, poročajo o dogajanju v predsednikovem uradu in State Departmentu – je ogromen zajec prišel na oder in pozdravil zbrane novinarje.

Ob tem jim je, kakor da bi bili otroci, razdelil sladkarije.

Kot poroča Washington Examiner, velikonočni zajček ni odgovarjal na vprašanja novinarjev.

Ni pa mogoče reči, da novinarji niso poskusili – na posnetku se sliši eno novinarsko vprašanje: Kaj si misli o obtožnici zoper nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa?

Zajec se je izognil vprašanju, nakar je vstopila tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre in zajcu ukazala, »naj odskaklja proč«.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre in velikonočni zajec velikan. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Velikonočni zajček je Belo hišo, kjer trenutno živi najstarejši ameriški predsednik, »obiskal« v okviru vsakoletnega lova na velikonočne pisanice, ki ga je tokrat gostil 80-letni Joe Biden.

»Že drugo leto zapored smo južno trato Bele hiše spremenili v šolsko skupnost, kjer bo 30.000 ljudi iz vse države sodelovalo pri eni najbolj cenjenih tradicij Bele hiše. Družine želimo spomniti, da je to lahko zabavno in se nikoli ne konča,« je dejala Karine Jean-Pierre.

V dirki za jajci sodeluje »na tisoče družin vojakov in veteranov«, je dodala.

Biden, ki je katoličan, je objavil poslanico ob veliki noči, v kateri je spomnil, da je to »dan upanja in veselja, prenove in ponovnega rojstva«.

Toda niso vsi bili navdušeni nad tokratnim dogajanjem v Beli hiši na velikonočni ponedeljek, ne le zaradi posmehovanja novinarjem, ki spremljajo delo šefa države, ki sodi med svetovne velesile, temveč tudi zaradi obskurnega twerkanja (tvit zgoraj), ki ga je izvajal eden od zajčkov na trati Bele hiše vpričo majhnih otrok…

Komik Jimmy Fallon pa se je z dobro mero humorja ozrl na zgodovino velikonočnih zajčkov v Beli hiši:

Velikonočni zajec se je pod streho Bele hiše prvič pojavil na Egg Rollu (kotaljenju pirhov) leta 1969.

Tedaj si je eden od uslužbencev takratne prve dame Pat Nixon nadel kombinezon in masko zajca Petra ter se rokoval z otroki na južni trati...

Lov na velikonočne pisanice je sicer običajna dejavnost otrok med velikonočnimi praznovanji na Zahodu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek