REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusko bombardiranje: Če bo potrebno - 100 raket dnevno šest mesecev, a verjetno le tri tedne... Do ruske ofenzive!

Rusko bombardiranje: Če bo potrebno - 100 raket dnevno šest mesecev, a verjetno le tri tedne... Do ruske ofenzive!Rakete Iskander. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Po včerajšnjih  raketnih napadih, ko je Rusija uporabila okoli 100 natančno vodenih izstrelkov so v Ukrajini vodilni politiki izrazili zadovoljstvo, ker jih ima Kremelj danes »že manj.«

In kdaj bi jih lahko Moskvi torej zmanjkalo?

Na tem področju režimu v Kijevu in podpornikom ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ne kaže najbolje.

Rusija lahko izvaja udarce po kritični infrastrukturi Ukrajine v serijah po 100 raket dnevno šest mesecev, tudi brez upoštevanja dopolnjevanja iz obstoječe proizvodnje.

Po ocenah ameriških možganskih trustov ima Rusija vsaj 1830 nestrateških jedrskih raket in njihovih nosilcev, kar omogoča udarce po kritični infrastrukturi Ukrajine v serijah po 100 raket dnevno šest mesecev, tudi brez upoštevanja dopolnjevanja iz obstoječe proizvodnje.

In to v primeru, če bi bile vse jedrske bojne glave zamenjane za konvencionalne.

Po drugih ocenah ima takšnih raket Rusija preko 1900.

Medtem ruski mediji poročajo, da za vsako v Ukrajini uporabljeno sredstvo ruska vojaška industrija, ki dela v treh izmenah in z nadurami – izdela najmanj dve.

Koliko izstrelkov Rusija res ima je sicer nemogoče ugotoviti, saj so bili vsi nadzorni mehanizmi med Rusijo in ZDA s strani Washingtona – odpovedani.

Vendar po napovedih ruskih virov sedanja kampanja bombardiranja ne bo trajala pol leta, pač pa morda v najbolj intenzivni fazi »le« tri tedne ali mesec dni.

Potem pa naj bi se začela ruska ofenziva.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek