REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei poziva mlade tehnološke talente k prijavi na program Seeds for the Future 2022

promocijsko sporočilo
Huawei poziva mlade tehnološke talente k prijavi na program Seeds for the Future 2022Seeds

Zaradi hitrega razvoja informacijsko-komunikacijske tehnologije ter vzporednega spreminjanja poslovnih modelov in potreb uporabnikov, je povpraševanje po tehničnih talentih veliko.

Ti so namreč nujno potrebni za digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva.

Kljub temu pa je v številnih državah opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

V številnih državah je opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

Zato ima tehnološki velikan Huawei poseben program, s katerim vzpodbuja in išče mlade talente. Program bo v Sloveniji izveden med 7. in 14. novembrom, prijave pa so za vse študente in študentke slovenskih fakultet odprte do 23. oktobra 2022.

Prav to je eden glavnih ciljev programa Seeds for the Future, s pomočjo katerega vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav, Huawei, želi navdihniti lokalne talente. Prav tako želijo izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti.

Seeds for the Future je globalni program za mlade tehnološke talente, ki bil prvič izveden leta 2008.

Od takrat je program vključeval udeležence iz več kot 130 držav in regij.

V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020.

Študenti in študentke v programu skozi interaktivno delo ter obisk spletnega razstavnega prostora usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo.

Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub.

Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.

Po zaključku programa bodo udeleženci na slavnostni podelitvi prejeli diplome, prav tako pa bo potekala strokovna okrogla miza, kjer se bodo gostje dotaknili področja talentov, njihove vloge v digitalni prihodnosti ter njihovega razvoja.

Najboljša študenta iz generacije 2022 pa se bosta decembra udeležila European Student Summita v Atenah.

Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa je poudarila, da je za našo digitalno prihodnost ključnega pomena, da se inovativnost in mlade talente spodbuja sočasno. Prav tako pa dodaja, da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev. Več informacij o programu lahko najdete na spletnem mestu www.huawei.com.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek