REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Wall Street Journal o Putinovem šah-matu v eni sami potezi: Najslabši scenarij za Evropsko unijo

Wall Street Journal o Putinovem šah-matu v eni sami potezi: Najslabši scenarij za Evropsko unijo»Prekinitev plinovoda Severni tok je uresničila najslabši scenarij za Evropo,« navaja ugledni ameriški časnik. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Zaustavitev plinovoda Severni tok je sprožila najslabši možni scenarij v energetskem sektorju za Evropo, piše Wall Street Journal.

Ameriški časnik navaja, da so cene energije skokovito narasle, evropske valute so na najnižji ravni v zadnjih desetletjih, oblasti pa poskušajo omejiti gospodarski udarec.

»Prekinitev plinovoda Severni tok, za katero je Kremelj v ponedeljek okrivil zahodne sankcije in napovedal, da bo prekinitev dobave plina dolga, je (v energetiki) uresničila najslabši scenarij za Evropo,« navaja besedilo.

Kot je 2. septembra poročala tiskovna služba Gazproma, so odkrili puščanje motornega olja v edini turbini plinske postaje Portovaja, ki je še delovala, zato je bila do odprave napake prekinjena dobava zemeljskega plina.

Družba Siemens Energy, ki je delala na vzdrževanju turbin Severnega toka 1, je izjavila, da lahko vzroke za uhajanje nafte odpravi le specializirano servisno podjetje.

Dobava ruskega plina v Evropo po plinovodu Severni tok 1 ne bo v celoti obnovljena, dokler »kolektivni Zahod« ne odpravi sankcij proti Moskvi zaradi konflikta z Ukrajino, so nato sporočili iz Kremlja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek