REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei: Zaščita intelektualne lastnine je ključnega pomena za zaščito inovacij

promocijsko sporočilo
Huawei: Zaščita intelektualne lastnine je ključnega pomena za zaščito inovacijSong Liuping, Huawei

Huawei je na forumu »Broadening the Innovation Landscape 2022« predstavil napredek na področju intelektualne lastnine in inovacij.

V sklopu nagrad »Top 10 inovacij« so prepoznali izume, ki bi lahko ustvarili nove serije izdelkov, postali pomembni z vidika komercialne vrednosti pri obstoječih izdelkih ali ustvarili veliko vrednost za podjetje in industrijo.

Med nagrajenimi izumi so bili tudi nevronska mreža seštevalnika, ki znatno zmanjša porabo energije in območje vezja in »optična šarenica,« ki zagotavlja edinstven identifikator za optična vlakna.

Zasnovan je tako, da operaterjem pomaga upravljati njihove omrežne vire, skrajšati čas in stroške, povezane z uvedbo širokopasovnih povezav.

Kot poudarjajo v Huaweiju, želijo licencirati svoje patente in tehnologije, da bi njihove inovacije lahko delili s svetom. To bo pomagalo razširiti inovacijsko pokrajino, pognati industrijo naprej in izboljšati tehnologijo za vse, so prepričani. Ob tem v podjetju vsako leto v raziskave in razvoj vložijo več kot 10 % svojih prihodkov od prodaje.

V kitajskem tehnološkem gigantu ob tem poudarjajo, da je zaščita intelektualne lastnine ključnega pomena za zaščito inovacij.

»Želimo licencirati naše patente in tehnologije, da bi naše inovacije delili s svetom. To bo pomagalo razširiti inovacijsko pokrajino, pognati našo industrijo naprej in izboljšati tehnologijo za vse,« je dejal Huaweijev glavni direktor pravne službe Song Liuping.

Do konca leta 2021 je imel Huawei več kot 110.000 aktivnih patentov v več kot 45.000 patentnih družinah.

Ima več podeljenih patentov kot katero koli drugo kitajsko podjetje, vložil je največ patentnih prijav pri patentnem uradu EU in se uvrstil na peto mesto po številu novih patentih podeljenih v Združenih državah Amerike. Pet let zapored je Huawei tudi na prvem mestu na svetu po številu pogodb na področju patentnega sodelovanja.

»V zadnjih petih letih je bilo licenciranih več kot dve milijardi pametnih telefonov s Huaweijevimi 4G/5G patenti. Pri avtomobilih pa se potrošnikom vsako leto dostavi približno osem milijonov povezanih vozil licenciranih s patentom Huawei,« je poudaril Alan Fan, vodja Huaweijevega oddelka za pravice intelektualne lastnine.

»Več kot 260 podjetij – kar predstavlja milijardo naprav – je preko zbirke patentov pridobilo Huaweijeve patentne licence HEVC,« je še poudaril Fan in dodal, da je podjetje vključeno v razprave o vzpostavitvi novega patentnega bazena, ki bi industriji omogočil hiter dostop do Huaweijevih patentov za Wi-Fi naprave po vsem svetu.

Liu Hua, direktor Urada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino na Kitajskem je na dogodku pohvalil Huaweijevo stalno osredotočenost na inovacije napovedal, da bo Huawei na visoki ravni in z inovativnostjo v jedru še naprej sodeloval v globalni konkurenci.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek