REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pred svetovnim dnevom Zemlje se je v Ljubljani ustavil Huaweijev »Solar Roadshow«

Pred svetovnim dnevom Zemlje se je v Ljubljani ustavil Huaweijev »Solar Roadshow«Huawei Solar

V Ljubljani se je dan pred Svetovnim dnevom Zemlje ustavil Huawei SOLAR Roadshow. Vozilo je opremljeno s Huawei rešitvami s področja izkoriščanja energije sonca. Huawei želi poslovnim in rezidenčnim uporabnikom pomagati do dostopnejših, učinkovitejših ter pametnejših sončnih elektrarn.

Huawei je v Ljubljani skupaj s partnerskim podjetjem SKE organiziral predstavitev sistema za sončne elektrarne, ki je potekala s predstavitvenim vozilom Huawei SOLAR Roadshow. Predstavili so svoje poslanstvo uvajanja inovacij in učinkovitega izkoristka obnovljivih virov energije, da bi opolnomočil vsakega posameznika, dom in organizacijo.

Rešitev Huawei Solar so pri Huaweiju razvili sami, da bi sončna energija postala dostopnejša in enostavnejša za uporabo v poslovnih ali rezidenčnih objektih.

Trendi porabe električne energije skokovito naraščajo v smeri obnovljivih virov.

Rešitev Huawei Solar so pri Huaweiju razvili sami, da bi sončna energija postala dostopnejša in enostavnejša za uporabo v poslovnih ali rezidenčnih objektih.

Hkrati poleg nižjih stroškov električne energije prinaša velike prednosti za okolje.

Pri Huaweiju so povedali, da je rešitev sestavljena iz več naprav, ki uporabljajo internet ali digitalne povezave za komunikacijo med razsmernikom, optimizatorjem in baterijo.

Usmerjanje poteka s pomočjo umetne inteligence, kar uporabnikom zagotavlja veliko bolj učinkovit in ekonomičen način oskrbe z električno energijo v primerjavi z obstoječo ponudbo na trgu.

»Rešitve Huawei Solar so slovenskim podjetjem in gospodinjstvom na voljo preko partnerskega podjetja SKE in domačih sistemskih integratorjev. Prepričan sem, da bodo kupci prepoznali dodatno vrednost pametnih rešitev, ki lahko še dvignejo učinkovitost novih ali obstoječih sončnih elektrarn in jim tako pomagajo še dodatno znižati stroške električne energije,« je povedal Sebastjan Brajer, vodja za Digital Power pri Huawei Technologies Slovenija.

Gordana Kisilak, vodja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja Huawei Slovenija, je v izjavi povedala, da »Huawei nudi vodilne rešitve Smart PV za upravljanje energije v sončnih elektrarnah. V njih je vgrajenega več kot 30 let strokovnega znanja na področju digitalne informacijske tehnologije. Z integracijo umetne inteligence in oblaka Huawei nadalje povezuje številne najnovejše IKT-tehnologije s fotovoltaiko za optimalno proizvodnjo energije, s čimer postane sončna elektrarna zelo učinkovita, varna in zanesljiva. Pametne rešitve na področju upravljanja in vzdrževanja ter komunikacije z elektro-distribucijskim omrežjem omogočajo uporabnikom, da pridobljena sončna energija postane njihov glavni vir električne energije.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek