REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odbito: ovce in koze v boju proti koronavirusu

Odbito: ovce in koze v boju proti koronavirusuOrganizator akcije: »Ovce so tako srčkane živali, morda bi lahko bolje prenesle sporočilo, kako pomembno je cepljenje!« Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Ovce in koze so se v Nemčiji pridružile akciji za promocijo cepiva proti koronavirusu SARS-CoV-2 tako, da so oblikovale velikansko 100-metrsko injekcijsko brizgo na poljih v Spodnji Saški.

Na video posnetkih iz zraka, posnetih v ponedeljek nad poljem v Schneverdingenu, južno od Hamburga, je videti približno 700 ovac in koz, ki so tako razporejene, da so ustvarile popolno podobo 100 metrov dolge injekcijske brizge, piše Washington Post.

Organizator akcije Hanspeter Etzold, ki je na projektu sodeloval z domačimi pastirji, je povedal, da je bil cilj doseči tiste, ki so glede cepljenja še vedno skeptični.

»Ovce so tako srčkane živali, morda bi lahko bolje prenesle sporočilo, kako zelo pomembno je cepljenje,« je poudaril Etzold.

Ta nenavadna poteza se je zgodila v času, ko številne države krepijo svoja prizadevanja za cepljenje prebivalstva zaradi izbruha seva omikron, ki je povečal število primerov koronavirusne bolezni covid-19 v Nemčiji in po svetu, navaja Wahington Post.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek