REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rotary klub dijakom in študentom uresničuje sanje

Rotary klub dijakom in študentom uresničuje sanjePrejemnik štipendije Anže Šumah. Vir: Twitter

»Močno cenim napore Rotary kluba, ki mladim, dijakom in študentom uresničuje sanje,« je na izboru letošnje Rotary štipendije povedal Anže Šumah, prejemnik prve, najvišje nagrade v vrednosti 6.000 evrov.

Rotary klub Ljubljana: Ponosni smo, da smo tudi letos, takratnim epidemiološkim razmeram navkljub, zaplesali tradicionalni Veliki rotarijski ples in nadarjenim mladostnikom pomagali stopiti korak naprej do zvezd.

Naj dijak Slovenije 2016, ki je obiskoval Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, bo svoje izobraževanje nadaljeval na pariški Sorboni, in sicer na magistrskem programu Od fundamentalnih molekularnih bioznanosti do bioterapij.

Na izboru Rotary štipendije 2021, na katerega je prispelo kar 11 vlog za dodelitev štipendije na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini, je drugo nagrado v vrednosti 3.000 evrov prejela Anja Lobnik, članica Mense International, organizacije za ljudi z najvišjim IQ na svetu.

Popotnica za uresničitev sanj

»Nagrada mi zelo veliko pomeni, saj predstavlja popotnico za uresničitev mojih sanj,« je povedala Anja Lobnik.

Trenutno zaključuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, štipendija pa jo bo kmalu popeljala na Royal Northern College of Music v Manchestru.

»Ponosni smo, da smo tudi letos, takratnim epidemiološkim razmeram navkljub, zaplesali tradicionalni Veliki rotarijski ples in nadarjenim mladostnikom pomagali stopiti korak naprej do zvezd«, so povedali v Rotary klubu Ljubljana, ki je prvi Veliki rotarijski ples (VRP) organiziral leta 1993.

Prejemnica štipendije Anja Lobnik  Vir:Twitter
Prejemnica štipendije Anja Lobnik. Vir: Twitter

Njegova uspešnost je pripomogla k vsem naslednjim.

Namenjen ni le rotarijcem, temveč vsem prijateljem dobre volje in plemenitih namenov. Rotary klub Ljubljana zbrana sredstva nameni za štipendije nadarjenih dijakov in študentov.

Virtualno, a srčno

Čeprav letos tradicionalnega Velikega rotarijskega plesa niso mogli odplesati v Unionski dvorani, so z virtualni plesnimi koraki odlično spodbudili k dobrodelnosti in podpori mladim.

Čeprav letos tradicionalnega Velikega rotarijskega plesa niso mogli odplesati v Unionski dvorani, so z virtualni plesnimi koraki odlično spodbudili k dobrodelnosti in podpori mladim.

Z vrhunskim plesnim učiteljem Urošom Andičem so namreč osvojili osnove treh plesov – počasnega valčka, hitrega fokstrota in rumbe. Vse, da bi mlade talente popeljali do zvezd, četudi nekoliko drugače kot običajno.

Če ste morda zamudili prvi in drugi ples, si ju lahko ogledate na teh povezavah.

»Rumba predstavlja objeme, ljubezen, prijateljstvo,« je pojasnil Andič.

Rumba izvira iz plesa, značilnega za plemena Južne Nigerije.

Od tam so jo preko Špancev prinesli na Kubo. Vsebuje veliko različnih ritmov, najbolj izrazita pa sta afriški in karibski ritem. Rumba je na videz dokaj počasen ples, z izrazitim gibanjem bokov in rotacijo.

Plesna kampanja se je tako izkazala za uspešno, kajti podelitev štipendije je bila poleg kampanje tudi rezultat podpore sponozorjev in posameznikov, ki so darovali. »Tako smo tudi letos podprli najboljše med najboljšimi. Prihodnje leto pa bo oder povsem naš,« je zaključil Marko Golob, predsednik Rotary kluba Ljubljana.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek