REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po blokadi računov na družbenih omrežjih, Trumpu grozi novo 'brisanje': Sam doma 2021

Po blokadi računov na družbenih omrežjih, Trumpu grozi novo 'brisanje': Sam doma 2021Sam doma 2, toda brez Donalda Trumpa. Vir: Screenshot YouTube

Zahteve po odstranitvi sedanjega predsednika ZDA iz slavnega filma iz leta 1992 postajajo vse glasnejše.

Kmalu po tem, ko so privrženci odhajajočega ameriškega predsednika z nasilnim protestom vdrli v Kapitol, so tehnološki velikani račune 74-letnega Donalda Trumpa »odstranili« s tako rekoč vseh pomembnih družbenih omrežjih, zato je njegov primer tudi po tej plati postal precedens brez primere v zgodovini.

Ni dvoma, da je bilo za Trumpa zaprtje kanalov, prek katerih komunicira s svojimi volivci in privrženci, velik udarec, po izgonu s priljubljenih socialnih platform pa so vse glasnejše pobude za digitalno odstranitev Trumpa tudi iz priljubljenega božičnega filma »Sam doma 2«.

Medtem je luč sveta že zagledala tudi peticija, da se scena, v kateri nastopa Donald Trump - izreže iz filma »Sam doma 2«.

Pobudniki peticije predlagajo, naj Trumpa v omenjeni »sporni sceni« zamenja zdaj 40-letni Macaulay Culkin, ki v dveh delih kultnega filma »Sam doma« igra glavno vlogo Kevina McCallisterja.

Peticijo je podprl tudi sam Macaulay s komentarjem na Twitterju: »Prodano.«

Režiser filma Chris Columbus je ob tem razkril, kako se je Donald Trump sploh znašel v enem od kadrov omenjene svetovne filmske uspešnice.

»Dovolil nam je, da snemamo v njegovem hotelu le pod pogojem, da je tudi sam del filma,« je prigodo s Trumpom pojasnil Columbus.

Trump odhaja na smetišče zgodovine tudi na filmskem platnu ... Vir: Screenshot YouTube

V kolikor sceno s Trumpom zares vržejo iz skoraj 30 let starega filma, bo to poteza bolj simbolične narave, ki danes v ničemer ne more škoditi odhajajočemu Donaldu Trumpu.

Spomnimo, Trumpa le na kratko vidimo v filmu, ko s Kevinom izmenjata dva stavka v hotelu v New Yorku ...

Na ta račun so že nastale zanimive vzporednice …

Na svetovnem spletu se že vrstijo ideje, kako bi zamenjavo lahko opravili ...

Kanadska televizijska mreža CBC se je odločila za to potezo že leta 2019.

Tedaj je takšna odločitev Kanadčanov močno razjezila Donalda Trumpa, toda danes ima pomembnejše težave, ki mu belijo lase, kot da je ostal brez 7-sekundne vloge v filmu Sam doma 2.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek