REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sodelavka pedofila pripravljena sodelovati s policijo. Bo s pričanjem obremenila tudi Billa Clintona in princa Andrewa?

Sodelavka pedofila pripravljena sodelovati s policijo. Bo s pričanjem obremenila tudi Billa Clintona in princa Andrewa?Skesani princ ne obžaluje svoja dejanja, ampak zaradi slabega vpliva le-teh na monarhijo ...
Tožilka je za Maxwellovo dejala, da je bila ena od Epsteinovih najtesnejših sodelavk in da mu je pomagala zlorabljati dekleta, ki so bila stara tudi le 14 let.

Po poročanju ameriških medijev naj bi bila nekdanja ljubica razvpitega pedofila in zvodnica Ghislaine Maxwell pripravljena sodelovati z FBI-jem in pri tem povedati tudi imena tistih, ki so bili vpleteni v dolgoletno zlorabo mladih deklet.

To pa bi lahko predstavljalo veliko težavo za številne odličnike, predvsem za britanskega princa Andrewa, pa tudi nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in številne druge znane osebnosti, ki so se udeleževali Epsteinovih zabav.

Princ Andrew naj bi po pričevanju vsaj ene od žrtev z eno od mladoletnic imel spolne odnose, kar pa je britanski dvor doslej večkrat zanikal.

V ameriški zvezni državi New Hampshire so namreč po večmesečnem mrzličnem iskanju Ghislaine Maxwell, ki je bila na begu od časa odmevne aretacije znanega pedofila, v četrtek naposled aretirali nekdanjo ljubimko in sodelavko milijonarja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji in obtožbah, da je vodil mednarodno mrežo zvodništva mladoletnih deklet za pedofilske petičneže iz visokih krogov tako politike kot zabaviščne industrije - naredil samomor v celici newyorškega zapora.

Prijatelji: Donald Trump, Melania, Jeffrey Epstein in Ghislaine Maxwell, ki je veljala za Epsteinovo madam, ki je novačila mlade punce za seks igrače vplivnežev. Vir: Twitter

Osumljena je, da je delovala kot Epsteinova zvodnica mladoletnic, poleg pregona zveznih tožilcev pa se sooča tudi s civilnimi tožbami številnih žensk.

Spomnimo, Epsteina so aretirali lani, avgusta pa se je obesil v svoji celici, potem ko mu je sodišče zavrnilo varščino.

Ghislaine Maxwell je sicer hči britanskega medijskega magnata, milijarderja in prevaranta Roberta Maxwella.

58-letnico so aretirali v Bradfordu, skrivala se je v luksuzni vili vredni milijon dolarjev, kjer je živela od decembra.

Pred zveznim sodiščem se je pojavila na kratko prek videopovezave iz pripora.

Glede obtožb zoper njo se ni izrekla, prav tako ni bila določena varščina. Sodnik je odredil, da se ji bo sodilo v New Yorku. Grozi ji do 35 let zapora.

Tožilka v Manhattnu Audrey Strauss je za Maxwellovo dejala, da je bila ena od Epsteinovih najtesnejših sodelavk in da mu je pomagala zlorabljati dekleta, ki so bila stara tudi le 14 let.

Ena od pobudnic gibanja »Tudi jaz« Rose McGowan je v odzivu na novico o aretaciji prek Twitterja objavila sliko Hollywoodskega producenta (in že obsojenega zaradi posilstev) Harveyja Weinsteina, pokojnega Epsteina in Maxwellove ter ob tem zapisala, da je sedaj čas, preiskovalci aretirajo tudi druge vpletene.  

»Sedaj pojdite še po Billa Clintona in princa Andrewa«, je zapisala.

Toda na zabavah Epsteina so bili tudi mnoge druge, danes znane osebnosti, na primer multimilijonar Elon Musk.

Na zabavah nista manjkala niti sedani predsednik ZDA Donald Trump in njegova soproga Melania.

Weinstein trenutno služi 23-letno zaporno kazen zaradi posilstev in drugih zlorab, toda mnogi so prepričani, da so bili številni bogataši in politiki vpleteni v veliko širšo kriminalno mrežo.

Da je bila Ghislaine Maxwell dobrodošla gostja tudi pri Clintonovih, dokazuje fotografija s poroke hčerke Billa in Hillary Clinton, na kateri je videti Epsteinovo madam v prvi vrsti med izbranimi povabljenci ...

Pojavile so se tudi druge fotografije, ki kažejo nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona na krovu Epsteinovega letala Boeing 727, imenovanega »Lolita Express« zaradi prevažanja mladoletnih žrtev spolnega nasilja do Epsteinovih rezidenc na »otoku orgij.«

Epstein je otok, ki je del ameriških Deviških otokov, leta 1998 kupil za 8 milijonov dolarjev.

Njegovemu otoku Little Saint James so v medijih nadeli oznake »otoka orgij« ali »pedofilskega otoka«.

Sodeč po obtožbah je prav na tem otoku v družbi gostov, pripadnikov ameriške elite, izkoriščal mladoletne spolne sužnje.

Ob tem obstajajo tudi zabeležke Clintonove prisotnosti na Epsteinovem letalu.

Clinton je bil na tem letalu kar 26-krat, ob tem pa varnostne službe v petih primerih nimajo podatkov o teh poletih in kaj se je na njih ter po njih dogajalo.

Prav to pa bi sedaj lahko razkrila tudi nekdanja tesna sodelavka pokojnega pedofila.

Pričakuje se, da bi njeno pričevanje lahko spodneslo marsikaterega mogotca, če ji to - tako kot njenemu ljubimcu Epsteinu - ne prepreči samomor ali pa bolezen.

Zgodilo se je namreč nekaj sila nenavadnega: britanski BBC je objavil novico z dne 11. julija leta 2020 (torej iz - prihodnosti?!), da bo Ghislaine premeščena v bolnišnični oddelek intenzivne nege zaradi zapletov s koronavirusom.

Zato ni nenavadno, da številni Američani pozivajo domače oblasti, naj Ghislaine Maxwell čim prej premestijo v najstrožje varovani zapor v Guantanamu (GITMO) na Kubi, da se ne bi zgodilo, da tudi njo pred pričevanjem - pospravijo ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek