REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Hojs rabi 96 ur, da se odzove na napad na policijsko postajo in 96 sekund, ko je treba koga oblatit in užalit«

»Hojs rabi 96 ur, da se odzove na napad na policijsko postajo in 96 sekund, ko je treba koga oblatit in užalit«Pahor, Hojs in varda

Slovenski notranji minister Aleš Hojs je še tri dni zatem, ko so mu pripadniki vard ustrahovali policiste policijske postaje v Slovenski Bistrici molčal, oglasil pa se je šele na dan, ko s v Ljubljani protestirali kolesarji.

Zapisal je, da je naročil, da se pripravi celovito odzivno poročilo o dogodku v Slovenski Bistrici, ker so taki nastopi vardistov oziroma kogarkoli napram policistom popolnoma neprimerni in ne sodijo v našo družbo.

Vendar je večdnevni molk že imel posledice. To ni ostalo neopaženo.

Ob tem je samo nekaj dni pred tem minister Aleš Hojs objavljal cele tirade ob menda neprimernem in povsem nedolžnem slikanju policista s kolesarjem.

Kolesarje je ob tem v vardiste preimenoval tudi predsednik vlade Janez Janša.

Pri tem je protestnike, ki zgolj v skladu s svojimi ustavnimi pravicami izražajo nezadovoljstvo s korupcijo, klientelizmom in nezakonitostmi izenačil s tistimi, ki so že nezakonito rušili ustavno ureditev, se preoblačijo v policiste in vojake in ob tem pravim policistom celo grozijo z zaporom, kakor da bi bili oni zakoniti izvajalci zakonov - ne pa policisti.

Na podoben način jih je pred tem v uniformah sprejel tudi predsednik države Borut Pahor.

Kar je seveda nezaslišano.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek