REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump na rojstni dan Michelle Obama v šole znova uvedel nezdravo prehrano

Donald Trump na rojstni dan Michelle Obama v šole znova uvedel nezdravo prehranoTrump obožuje nezdravo prehrano, predvsem pa hamburgerje

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa si res krčevito prizadeva, da bi ameriški otroci jedli – čim bolj nezdravo, hitro prehrano.

Tako vsaj kažejo najnovejši ukrepi, ki jih je ameriška vlada sprejela prav na rojstni dan nekdanje prve dame ZDA Michelle Obame, ki si je zelo prizadevala, da bi otroci v šolah jedli čim bolj zdravo hrano.

Toda ameriška administracija aktualnega predsednika ZDA sedaj znova spreminja pravila, da bi nekoliko razbremenila preveč stroga pravila, tako da bi otroci lahko po novem jedli več pic, praženih krompirčkov, hamburgerjev in podobne hrane.

Šole bodo lahko namreč po novem zmanjšale količino sadja in zelenjave, ki je bila sedaj zapovedana v jedilnikih.

To bo šolam omogočilo »več fleksibilnosti«, kajti šole »vedo, kaj je za otroke najbolje.«

Agencija, ki je sicer pristojna za jedilnike v ameriških šolah s tem ureja prehrano okoli 30 milijonov študentov in dijakov v kar 99.000 šolah v ZDA.

Učinki najnovejše spremembe bodo zato veliki ...

In verjetno je prav ironija usode želela, da so nova pravila uvedli prav na rojstni dan nekdanje ameriške prve dame Michelle Obama, ki je tudi najbolj zaslužna, da so šole nekoč prešle na bolj zdravo prehranjevanje.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek