REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Česa se boji slavni milijarder? Bill Gates razkril, kaj je zanj najhujša nočna mora, prava groza

Česa se boji slavni milijarder? Bill Gates razkril, kaj je zanj najhujša nočna mora, prava grozaBill Gates Vir: Screenshot YouTube

Tudi milijarder William Henry Bill Gates III., splošno znan kot Bill Gates, genialni ameriški programer in poslovnež, ki je skupaj s Paulom Allenom ustanovil podjetje Microsoft in je po mnenju revije Forbes drugi najbogatejši človek na svetu – je naposled le človek, ki se, tako kot vsi ostali, nečesa grozno boji.

Lik in delo Billa Gatesa sta temi novega tridelnega dokumentarnega filma, ki, med ostalim, razkriva najgloblje frustracije enega najbolj znanih ljudi našega časa.

In kaj je največji strah ameriškega računalniškega mogotca?

Sodeč po njegovih prejšnjih izjavah, so to bile usodne, smrtonosne bolezni, kot je na primer ebola.

Toda zdaj je nekoliko »revidiral« vrstni red na svojem »seznamu strahov«.

Gatesova največja skrb, ki ga v zadnjem času preganja je namreč, da bi mu prenehali delovati možgani.

Gates je to priznal v novem dokumentarnem filmu »Inside the Bill's Brain: Decoding Bill Gates« (Znotraj Billovih možganov: dešifriranje Billa Gatesa), ki se bo začel prikazovati 20. septembra, piše revija DeadLine.

V filmu režiser in izvršni producent Davis Guggenheim (znan po filmih Neprijetna resnica in Poimenoval me je Malala) poskuša dognati, kaj se dogaja v glavi Billa Gatesa, Microsoftove ikone in filantropa, ki ga njegova žena Melinda Gates preprosto označi za - multiprocesor.

Melinda pojasnjuje, da njen mož brsti v zapletenih situacijah, ko se najde pred domnevno »nerešljivimi izzivi«.

»Bill si najprej naredi okvir v svojem umu, nato pa začne hitro razvrščati in urejati informacije. Če pa mu nekaj ne gre razvozlati tako hitro, kot si to želi - postane to zanj resnično frustrirajoče«, razlaga Melinda Gates.

»To je kaos,« dodaja Melinda in razkriva, da njen soprog lahko med branjem knjige hkrati tuhta o možnih rešitvah nekega drugega problema, ki ga tisti hip obseda ...

Film razkriva tudi manj prijetne plati Gatesove osebnosti.

Guggenheim v svojem dokumentarcu Gatesa predstavlja kot človekoljuba in raziskuje tako manj prijetne plati njegove osebnosti kot do sedaj neznane podrobnosti o življenju ustanovitelja Microsofta.

V filmu - med ostalim - izvemo tudi, katera je Gatesova najljubša žival (pes!) in katera je njegova najljubša jed.

Gates med pogovorom z avtorjem dokumentarca. Vir: Screenshot YouTube

Pa tudi, da nima ravno zdravih prehranjevalnih navad.

Gates namreč dan ne začne tako kot večina ljudi, ker sam nikoli ne zaužije - zajtrka.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek