REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ni obtožen, ker je preveč neumen«: Trumpov sin se bahal po Muellerjevem poročilu, ne da bi sploh dojel, kaj piše o njem

»Ni obtožen, ker je preveč neumen«: Trumpov sin se bahal po Muellerjevem poročilu, ne da bi sploh dojel, kaj piše o njemDonald Trump junior

Sin ameriškega predsednika, Donald Trump mlajši, je spet postal predmet posmeha na socialnih omrežjih.

To je posledica objave poročila ameriškega posebnega tožilca Roberta Muellerja o možnem sodelovanju med sodelavci Donalda Trumpa in Rusijo tekom predsedniške volilne kampanje leta 2016.

Mueller-Trump
Mueller vs. Trump

Čeprav je Mueller naposled ugotovil, da aktualni ameriški predsednik ni bil v nedovoljenih navezah z Moskvo, Donald Trump še ni oproščen obtožb, zaradi česar še naprej objavlja besne tvite o svojih sovražnikih.

Po drugi strani pa njegov najstarejši sin, ki se je prav tako soočal z obtožbami glede španovije z Rusi, meni, da je srečen, ker so se preiskovalci vendarle odločili, da ga ne bodo sodno preganjali.

»A SEM VAM POVEDAL!!!«, je slavnostno zakričal Trump mlajši preko Twitterja.

Toda – očitno se sploh ne zaveda, da so preiskovalci, kot je razvidno v poročilu, sklenili, da je Donald Trump mlajši »preveč neveden« in da zaradi tega sploh ni dojel in še manj razumel, da krši volilne zakone.

Na strani 185 Muellerjevega poročila, ki ima skupaj 448 strani, se namreč navaja opomba posebnega tožilca o srečanju v Trumpovem nebotičniku leta 2016, na katerem je bil navzoč tudi Trump mlajši in več Rusov, ki so povedali, da imajo žgečkljive informacijo o takratni predsedniški kandidatki Hilary Clinton.

Poročilo zlasti navaja, da bi obljuba ruskih državljanov o škodljivih informacijah o Hilary Clinton lahko predstavljala »izrecno ali implicitno zavezo, da bo (tuji vir) prispeval« k uspehu Trumpove kampanje.

Vendar je Muellerjev urad sklenil, da kljub temu ni dovolj dokazov, ki bi lahko dokazali, da je Trump mlajši kršil zakon, ki pravi, da je morala oseba, ki je kršila zakon, »zavestno to storiti«, oziroma da je morala vedeti, da gre za nezakonitost takega početja.

Ali je Trump mlajši sploh prebral razvpito poročilo ali ne, ni znano, vendar so se uporabniki Twitterja odločili, da mu na kratko pojasnijo, da ga Mueller ni ukazal preganjati le zato, ker je »preveč neumen, da bi dojel, kaj je naredil«, in da to nikakor ne pomeni, da ni storil dejanj, ki jih nikakor ne bi smel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek