REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Had: Bo naslednje leto v predsedniški palači Borut Pahor v vlogi Ježuščka?

Had: Bo naslednje leto v predsedniški palači Borut Pahor v vlogi Ježuščka? Pahor - Jaslice

Predsednik države Borut Pahor se je odločil, da v predsedniški palači postavi jaslice.

To je izzvalo različne, tudi zelo kritične odmeve na potezo predsednika, ki mu je očitno malo mar za načelo ločevanja cerkve od države.

»Bomo drugo leto dobili žive jaslice v predsedniški palači in bo v glavni vlogi "Jezuščka" Borut Pahor? Sem bil prepričan, da imamo v 7. členu ustave zapisano: država in verske skupnosti so ločene. Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno. Očitno lahko pričakujemo drugo leto cel kup predmetov ostalih ver pod predcednikovim božičnim dreveščkom,« je zapisal Had.

Malce drugače se je Pahorjevemu zadnjemu umotvoru posmehnil filozof Boris Vezjak, ki se je »začudil« da je Borut Pahor, glede na svoja izpričana prepričanja, potreboval tako dolgo, da se je šele v zadnjem obdobju svojega predsedniškega mandata odločil za omenjeno sporno potezo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek